Muhabirler: Yasaklama, halkın haber alma hakkına müdahaledir

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün alınan basın odalarının kapatılması kararı nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi yerleşkesi önünde bekleyen basın mensuplarının bekleyişi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Muhabirler: Yasaklama, halkın haber alma hakkına müdahaledir

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dün alınan basın odalarının kapatılması kararı nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi yerleşkesi önünde bekleyen basın mensuplarının bekleyişi sürüyor. Emniyet muhabirleri, bu yasaklamanın halkın haber alma hakkına müdahale anlamına geldiğini ifade etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dün aldığı karar ile şube muhabirlerinin müdürlük binalarına girişleri yasaklandı. Dün sabaha karşı Basın Protokol Şube Müdürlüğü tarafından gönderilen bir mail ile Türkiye genelinde alınan bu yasaklama kararı basın mensuplarına bildirildi. İstanbul'da Gayrettepe ve Vatan caddesinde bulunan emniyet müdürlüklerinde görevli basın mensupları, dün basın odalarına girmeye çalışmış ama görevli polis memurları tarafından içeri alınmamıştı. Görevli polis memurları ayrıca basın mensuplarından, şubeye giriş için çıkarılan kimlik kartları ile basın odalarının anahtarlarını bırakmalarını da istemişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖRÜŞME TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

Emniyet muhabirleri, bu sabah da Vatan Caddesinde bulunan emniyet müdürlüğü önünde bir araya geldi. Gayrettepe'deki emniyet müdürlüğünde görevli şube muhabirleri de Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü önünde bekleyen meslektaşlarına katılarak bekleyişlerini sürdürdü. Önce İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'a ulaşmaya çalışan basın mensupları, özel kalem görevlileri vasıtasıyla görüşme talebinde bulundu. Ancak yoğun gündem gerekçesiyle talebin kabul edilemediği bilgisi basın mensuplarına veildi.

Emniyet muhabirleri, emniyet müdürlüğüne giriş için kullandıkları kimlik kartlarını göstererek durumu protesto etti. Daha sonra protesto, kameraların ve fotoğraf makinalarının yere bırakılması ile devam etti.

HALKIN HABER ALMA HAKKINA DOĞRUDAN MÜDAHALEDİR

Basın mensupları, bu yasaklamanın halkın haber alma hakkına doğrudan müdahale anlamına geldiğini dile getirdi. Alınan bu yasaklama kararıyla ilgili kendilerine bir gerekçe gösterilmediğini belirten şube muhabirleri yaşananların, son günlerde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon ile ilgili olduğunu düşündüklerini söyledi.

BASIN ODASINDAKİ EŞYALARINI TOPLADILAR

Emniyet muhabirleri, basın odasına girerek eşyalarını toplamak istedi. Ancak kendilerine izin verilmedi. Muhabirlerin ikinci taleplerinde kendilerine refakat eden bir polis eşliğinde basın odasına giderek eşyalarını topladı. Muhabirler, ardından basın odasının anahtarı ve giriş kartlarını bırakarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar