Muğla'nın sahilleri temiz çıktı

Muğla'nın 188 yüzme alanındaki suyun kalitesinin belirlenmesi amacıyla kontroller yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'nın sahilleri temiz çıktı

Muğla'nın 188 yüzme alanındaki suyun kalitesinin belirlenmesi amacıyla kontroller yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentteki yüzme alanlarının 2013 yılı ulusal sınıflaması yapılarak, 188 yüzme alanındaki suyun kalitesi ölçüldüğü bildirildi. Numunelerin ilçelerde görevli çevre sağlığı teknisyenleri tarafından alınarak, Halk Sağlığı Laboratuvarında takipleri yapıldı. Sudaki ölçümler sonucunda 185 yüzme alanı mükemmel kalite, üçünün ise yüzme alanı ise iyi kalitede çıktı.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "2013 yılı ilimize ait ulusal sınıflama raporu, Muğla'da bulunan mavi bayraklı ve diğer plajlarımızın su kalitesinin ne kadar güvenilir ve temiz olduğunu göstermektedir. İlimize ilk defa gelen yerli ve yabancı turistlerin tercihlerinde mavi bayrak, artık önemli bir yere sahiptir. Çünkü mavi bayrak, bulunduğu yerin denizinin ve doğasının temiz olduğuna dair adeta bir güvence belgesidir. Mavi bayrak sahibi olmak, sadece denizi ve plajları temiz tutmak değildir. Bunun yanında çevrenin korunmasını ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını da gerektirir."

İyi kalite çıkan yüzme alanlarıyla ilgili muhtemel kirlilik faktörleri araştırılarak gerekli önlemlerin alınması için ilgili belediye ve çevre şehircilik il müdürlüklerinin bilgilendirildiği kaydedildi. Ayrıca halkı bilgilendirme çalışmaları kapsamında Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan yüzme alanları analiz sonuçlarının http: //www.muglahsm.gov.tr internet adresinden online takip edilebileceği hatırlatıldı. CİHAN

Yorumlar