Muğla'daki branş öğretmenlerine 'Farkındalık' semineri verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ortaokullarda görev yapan branş öğretmenlerine yönelik, "Ölçme, Değerlendirme ve Farkındalık" semineri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'daki branş öğretmenlerine 'Farkındalık' semineri verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ortaokullarda görev yapan branş öğretmenlerine yönelik, "Ölçme, Değerlendirme ve Farkındalık" semineri düzenlendi. Menteşe ilçesinde, iki grup halinde toplam 228 branş öğretmenine verilen seminer üç gün sürecek. Sonunda ise katılım belgesi verilecek.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak, yaptığı açıklamada, "2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren ilköğretim okullarının 8. sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ile İnkılâp Tarihi derslerinden ortak sınavlar yapılmaya başlanmıştır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarıyla ölçmede bir birliktelik sağlandı. Bu nedenle öğretmenlerimizin ölçme ve değerlendirme konusunda farkındalığını arttırmak amacıyla seminer düzenledik." dedi.

Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ay da öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme konusunda farkındalığını arttırmak amacıyla bu tür kursların önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl uygulanmaya başlayan TEOG sistemi kapsamında okullarımızdaki ders notlarının önemi arttı. Bu seminer kapsamında ortak sınavın önemi, ortak sınavda ölçme ve değerlendirme, ölçme çeşitleri ve uygulama biçimleri, ölçmede hata ve hata türleri gibi konu başlıklarında toplam 15 saat eğitim verilecek. Ayrıca ders esnasında öğretmenlere teorik bilgiler vermekle yetinilmeyecek, her branşa uygun ölçme ve değerlendirme etkinliklerine dönük uygulamalı çalışmalar yaptırılacak." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar