Muğla'da tesisleşme hamlesi sporda başarıyı arttıracak

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan yüzme havuzu, gençlik merkezi ve 3 bin 500 kişilik spor salonunun çalışmaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da tesisleşme hamlesi sporda başarıyı arttıracak

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan yüzme havuzu, gençlik merkezi ve 3 bin 500 kişilik spor salonunun çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Atatürk Spor Salonu ve Atatürk Şehir Stadyumu başta olmak üzere Düğerek ve Ortaköy sahalarıyla ilçe statlarının da tadilatı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, yaptığı açıklamada spordan, sporcudan başarı bekleniyorsa öncelikle kaliteli tesis gerektiğini belirterek, "Spora ve sporcuya yakışan tesisleri Muğla'ya en kısa sürede kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Yapımı devam eden tesislerimiz, 2014 sonuna kadar halkımızın hizmetinde olacak. Bundan sonra olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek Muğlalı sporcular için uğraşmalı, bu tesisleri boş bırakmamalıyız." dedi. Muğla'nın büyükşehir olmasıyla birlikte sorumluluklarının daha da artacağını ifade eden Çeker, "7'den 77'ye tüm vatandaşlarımızın spor yapmasını sağlamak, bizim en büyük görevlerimizden biri. Sadece Menteşe ilçesinde değil, il genelinde 18'den fazla tesisi hayata geçirdik. Muğla artık çok daha fazla hem ulusal hem uluslararası faaliyetlere evsahipliği yapacak." şeklinde konuştu.

Bekir Çeker, tesisleşmenin yanısıra sporda da ardı ardına başarılar elde ettiklerini vurgulayarak, "Bokstan karateye, tenisten eskrime ülke genelindeki organizasyonlardan dereceyle dönen sporcu sayılarında, geçmiş döneme göre yüzde 100 artış oldu. İl geneli basketbol, hentbol ve voleybol gibi branşlarda profesyonel takımlarımız var. Gruplara giden, ilimizi temsil eden takımlarımıza harcırahlarını fazlasıyla veriyoruz. Eşofmanlarını, malzemelerini temin ediyoruz. Oralardaki başarılarını takip ediyoruz. Döndüklerinde tebrik edip onore edip hediyelerini veriyoruz. Tüm ekibimle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyoruz. Bu konuda tüm mesai arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar