Muğla'da dördürcü termik santrale karşı imza toplandı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Karacahisar köyü sınırları içinde yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan çevreciler, 22 bin imza topladı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da dördürcü termik santrale karşı imza toplandı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Karacahisar köyü sınırları içinde yapılması planlanan termik santrale karşı çıkan çevreciler, 22 bin imza topladı. İmzaları, ilgili bakanlıklara göndermeye hazırlanıyorlar.

Arasta Park'ta biraraya gelen çevreciler, termik santralle ilgili süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Kampanyaya ilk imzayı attığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Bu kampanya, benim için iki açıdan önemli. Çevre bilincinin ve çevre duyarlılığının öneminden dolayı. İkincisi ben de bir Karacahisarlıyım. Karacahisar köylüleri, köylerini nasıl sahiplendiklerini ve çevre duyarlılığını tüm bölgemize ve Türkiye'ye gösterdiler. Sürekli imza kampanyalarını sürdürdüler. Bence 22 bin imza az değildir." dedi. Bundan sonra imza toplama sürecini bir tarafa bırakarak, yetkili yerlere ulaşılması gerektiğini söyleyen Başkan Tokat, "Bugün itibariyle imza kampanyamız, 22 bin imzayla tamamlandı. Bu süreçten sonra ilgili bakanlıklara bu dilekçeler gidecek. Bizim üst düzeyde Ankara’da görüşmelerimiz oldu, bize umut veren açıklamalar oldu. Haziran ayından itibaren başlamış böyle bir sürecin yarım bırakılması söz konusu değil. Bu süreç tamamlanacak, imzalar ilgili yerlere ulaşacak ve gelişmeler takip edilecek. Gelişmelerden ortaya çıkacak belirsizlikler ya da aleni durumlar karşısında gönüllüler yine harekete geçecek." ifadelerini kulandı.

"Muğla'ya 4. Termik Santral İstemiyoruz" adlı kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Karacahisar gönüllülerinden Haluk Akbatur ise halkın istemediği hiçbir şeyin demokrasi düzeni içinde yapılamayacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar