Muğla'da aile içi iletişim ve internet kullanımı semineri verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, "Yetişkin Öğrenme" projesi kapsamında "Aile İçi İletişim ve İnternet Bilinci" konulu seminer düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da aile içi iletişim ve internet kullanımı semineri verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, "Yetişkin Öğrenme" projesi kapsamında "Aile İçi İletişim ve İnternet Bilinci" konulu seminer düzenlendi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ndeki seminere Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Feridun Apaydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erdoğan, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personel ve diğer vatandaşlar katıldı.

Şube Müdürü Apaydın, açılış konuşmasında projenin yetişkin eğitimi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde uygulandığını söyledi: "Hayat boyu öğrenmenin bir kültür anlayışıyla toplumumuza yerleşmesi ve her bireyin farklılık gözetilmeden hayat boyu öğrenmenin bir parçası olabilmesi, gelişen toplumumuz için kritik öneme sahiptir. Yetişkin eğitimi de hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır."

Konuşmacı Bünyamin Özbakır ise aile içi iletişimin önemine değinerek, "Etkili bir iletişim, aile üyelerinin karşılıklı olarak birbirlerinin düşünce ve duygularını anlamalarını sağlar, işbirliği, yardımlaşma ve paylaşma davranışlarına yol açar, çocukların gelişmesi için uygun bir ortam oluşmasını sağlar. İyi bir iletişimin gerçekleştiği aile ortamında çocuklar, daha özerk ve bağımsız bir kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığı kazanırlar. Kısaca bağımsız birey olma yolunda olumlu tecrübeler kazanırlar." dedi. Özbakır, velilerin en az çocuklarını koruyacak kadar internet kullanmayı öğrenmesini ve yasaklayıcı değil, zaman açısından sınırlayıcı olmalarını tavsiye etti. Çocukların mutlaka aile gözetiminde internete girmesinin gerektiğini vurgulayarak, doğru kullanılmadığında zararlı olabileceği konusunda çocuklarını uyarmalarını istedi. CİHAN

Yorumlar