Muğla'da afet eğitimleri devam ediyor

Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından, kamu personeli ve diğer vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla eğitim seminerlerine devam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da afet eğitimleri devam ediyor

Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından, kamu personeli ve diğer vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla eğitim seminerlerine devam ediliyor. Çalışmalarla afet zararlarının azaltılması, birey, kurum ve kuruluş düzeyinde afetlere hazırlık kapasitesinin arttırılması, bir afet ve acil durum karşısında kendi kendine yeterlilik becerisinin desteklenmesi amaçlanıyor. Ayrıca bireyin afetlere karşı duyarlılığının arttırılması, ailesinde, mahallesinde ve çalıştığı kurumda zarar azaltma çalışmalarını başlatması, afete hazırlık çalışmalarına katkıda bulunması hedefleniyor.

Son bir yıl içinde hedef kitle olarak belirlenen kamu personeli, özel sektör personeli, birey, aileler, öğrenciler, afet riski bulunan köy halkı ve sivil savunma yükümlülerine yönelik toplam 6 bin 391 kişiye eğitim verildi. Bunlar için 4 bin 159 adet eğitim sertifikası düzenlendiği bildirildi. CİHAN

Yorumlar