Muğla'da 5 bin fidan ceviz fidanı dağıtldı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kavaklıdere ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ceviz fidanı dağıtım törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 5 bin fidan ceviz fidanı dağıtldı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kavaklıdere ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ceviz fidanı dağıtım törenine katıldı. Törende, 204 çiftçiye toplam 5 bin adet ceviz fidanı dağıtıldı. Vali Güvençer, burada yaptığı açıklamada bölge için cevizin önemli olduğunu, dağıtılacak fidanların iyi yetiştirilmesiyle ekonomik alanda büyük bir gelişim sağlanacağını belirterek, herkes için hayırlı olmasını diledi.

İl Özel İdaresi'nin 2013 mali yılı bütçesinde yer alan, il genelinde bitki tohumu ve meyve fidanı alımı harcama kaleminden Kavaklıdere'deki çiftçilere dağıtılmak üzere ceviz fidanı alımı işi için 50 bin lira tahsis edildi. Kavaklıdere İlçesi Köylere Hizmet Götürme, Turizmi Geliştirme ve Çevreyi Koruma Birliği ile İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokole bağlı olarak ihale yapıldı. Sonuçta 34 bin 845 lira değerinde 5 bin fidan alınarak, 204 çiftçiye dağıtıldı. Törene Vali Güvençer'in yanısıra Kavaklıdere Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Nuray Bozyer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Veli Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekinci, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Öte yandan törenden sonra Halk Eğitim Merkezi tekvando takımını ziyaret eden Vali Güvençer, sporcularla sohbet etti. Sporcuların öykülerini dinledikten sonra hazırlanan gösteriyi seyreden Güvençer, "Burası küçük bir yer. Kimileri için bu sporun bu hale gelmesi çok şaşırtıcı olabilir ama aslında o kadar şaşırtıcı değil, çünkü her insan azimle ve akıllıca çalışmalardan sonra her şeyin üstesinden gelebilir. Sizler bu küçük ilçede, size sağlanan imkanlarla elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sizi yetiştiren hocanıza teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN

Yorumlar