Muğla'da 11 yeni sağlık aracı hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı'nca 10 adet kara ambulansı ve arazi şartlarına uygun 1 adet 4x4 acil müdahale aracı, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 11 yeni sağlık aracı hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı'nca 10 adet kara ambulansı ve arazi şartlarına uygun 1 adet 4x4 acil müdahale aracı, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildi. İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen araç tanıtım törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, siyasi parti temsilcileri ve sağlık personeli katıldı.

İl Sağlık Müdürü Tekin, yaptığı açıklamada il genelinde iki adet C tipi olmak üzere toplam 46 acil yardım istasyonuyla hizmet verdiklerini söyledi. 2013 yılı sonu itibariyle faal olarak 60 kara ambulansıyla hizmet verdiklerini belirterek, "Bu ambulanslarımıza ek olarak, dar sokaklara kolay erişim imkânı sağlayan, Bodrum ve Marmaris'te iki adet motorize ambulans ile Marmaris ve Menteşe'de kullanılan iki adet scooter acil sağlık aracı, Marmaris ve Fethiye'de sahil şeridinde hizmet vermekte olan iki adet ATV acil sağlık aracı, Köyceğiz Gölü kıyılarındaki yerleşim yerleri ile Dalyan kanalları ve İztuzu Plajı'nın da dahil olduğu, karadan ulaşımın güçlükle yapılabildiği bölgelerde kullanılan bir adet zodyak botla birlikte toplamda 67 acil sağlık aracımızla hizmetimizi en üst düzeyde sürdürmenin çabası içerisindeyiz." dedi. Dr. Tekin, Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine tarafından tahsis edilen 10 adet yeni kara ambulansıyla bu sayının 77'ye yükseldiğini kaydederek, "Bu ambulans ve acil sağlık araçlarımızla 2013 yılında 44 bin 385 vatandaşımıza müdahalede bulunulmuştur. Bu vakaların 24 bin 887'si kentsel bölgelerde meydana gelmiş ve yüzde 95'ine ilk 10 dakikada ulaşılmıştır. 19 bin 498 kırsal bölge vakalarının da yüzde 95'ine ilk 30 dakikada ulaşılarak, kentselde ve kırsalda bakanlığımız kriteri olan yüzde 90 oranının üzerinde bir performansla hizmet verilmiştir. 10 yeni acil yardım ambulansımıza ek olarak il merkezinde iki adet, Fethiye, Milas ve Köyceğiz'de birer adet olmak üzere toplam beş adet UMKE aracımız mevcutken arazi şartlarımıza uygun bir adet 4x4 acil müdahale aracı, yine bakanlığımızca müdürlüğümüze tahsis edilmiştir." şeklinde konuştu. Muğla'ya tahsis edilen araçların toplam maliyetinin 1 milyon 910 bin TL olduğunu kaydeden Cihan Tekin, "Türkiye'nin en geniş araç yelpazesine sahibiz. Bu ambulansların filomuza katılması, en büyük hedefimiz olan halkımıza daha hızlı, daha güvenli ve daha kaliteli bir acil sağlık hizmeti sunma hedefine ulaşmada bizlere çok önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Vali Güvençer ise Sağlık Bakanlığı'nın, gelişen Türkiye'de vatandaşların memnuniyetini arttırma noktasında ciddi çalışmalar yaptığını ifade ederek, vatandaşların en kötü ve sıkıntılı zamanlarında bu ambulanslarla acil şifa bulacağını söyledi. Konuşların ardından Güvençer, ambulansları inceleyerek İl Sağlık Müdürü Tekin'den teknik bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar