Muğla'da 1 hektarlık alan yok oldu!

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki Köyceğiz Gölü'nün sazlık alanına yıldırım düşmesi sonucunda çıkan yangında 1 hektarlık alan zarar gördü.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 1 hektarlık alan yok oldu!

Gedova Adası ile Eskiköy Mahallesi arasında kalan sazlık alanda, dün saat 19.00 saatlerinde başlayan yangına, arazinin bataklık olması sebebiyle karadan müdahale yapılamadı. Dalyan Jandarma Komutanlığı'na ait ve Türkiye'de sadece 11 tane bulunan bot ile su sıkılarak alevlere müdahele edildi. Alevler, 2 saat içinde kontrol altına alındı. Çok sayıda kuş türüne evsahipliği yapan sazlıktaki yangın, bugün saat 07.30 civarında yeniden alevlendi. Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Ortaca Orman İşletme Şefliği'ne ait 10 kişilik kara ekibi teknelerle sazlığın bulunduğu alana geçip alevlere müdahalede bulundu, bir helikopter de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. 5 kişilik jandarma ekibi de söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevler, 3.5 saatte tamamen kontrol altına alınarak söndürülürken, toplam 1 hektarlık sazlık zarar gördü.

 Gedova Adası Asarlık Mevkisi'ndeki su tavuğu, su kılavuzu, kıyı balıkçıl, küçük ve büyük akbalıkçıl gibi birçok kuş türünün yaşadığı bataklıkta 9 sene önce de yangın çıkmış 50 hektarlık sazlık zarar görmüştü.

 

 

Yorumlar