Muğla İl Müftülüğü'nde görev devir teslimi yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri olarak ataması yapılan Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, düzenlenen törenle görevini yeni İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'a devretti.

Google Haberlere Abone ol
Muğla İl Müftülüğü'nde görev devir teslimi yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri olarak ataması yapılan Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, düzenlenen törenle görevini yeni İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'a devretti.

İl Müftülüğündeki devir teslim törenine Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Menteşe İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, Denizli Müftüsü Veysel Çakı, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla eski Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve din görevlileri katıldı.

Hasan Başiş yaptığı veda konuşmasında, iki buçuk yıla yakına Muğla'da görev yaptığını ifade ederek, "Bu sürede vefakâr ve sıcakkanlı bulduğum, din hizmetlerinin vermiş oldukları destek ve şahsıma göstermiş oldukları teveccühten dolayı herkese teşekkür ederim. Her ne kadar vücutlar ayrı olsa da gönüllerimiz hep aynı kalacak. Aranızdan ayrılırken burada geçirdiğim her günün güzellikler içerisinde geçtiğini belirtmek istiyorum." dedi.

Tokat'tan Muğla'ya atanan Abdurrahman Koçak ise din hizmetinin son derece önemli ve değerli olduğunu belirterek, "İşimiz zor, sorumluluğumuz büyük, mesuliyetimizin ağır olduğunu farkındayım. Bu zorlukların arkasında sığınmak değil, o zorlukları aşmak suretiyle insanımıza, toplumumuza, milletimize, memleketimize hayırlı olmak, hayırlı hizmetlerde bulunmak arzumuzdur. Rabbimin bizi muaffak etmesini temenni ediyorum. Bu nöbet değişiminin, bu bayrak yarışının ilimize hayırlı olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Gürhan da hüznü ve sevinci şu an bir arada yaşandığına dikkat çekerek, "İl Müftümüzle iki buçuk yıl önce Muğla'da birlikte göreve başladık. Nezaketiyle, ilgisiyle gönlümüzde taht kurdu. Halkla olan bütünleşmesinde takdire değer bir çalışıma ortaya koydu. Yeni müftümüze de üstün başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başiş, Muğla yeni İl Müftüsü Koçak'a cübbe ve sarık giydirerek, çiçek takdim etti. Vali Yardımcısı Gürhan'da, Başiş'e hizmetlerinden dolayı plâket hediye etti. CİHAN

Yorumlar