Muğla İl İstihdam Kurulu toplandı

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu nisan ayı toplantısı, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla İl İstihdam Kurulu toplandı

Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu nisan ayı toplantısı, Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu başkanlığında yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Daşgın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Fikret Artıran, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Birgül Çiftçi, İl Ticaret Müdür Vekili Mehmet Demirtaş, sendika temsilcileri ve GEKA temsilcisi katıldı.

Vali Yardımcısı Kapucu, kurumların birbiriyle irtibat halinde olması gerektiğini belirterek, "Birlikte hareket etmek çok önemli. Yapmak istediğimiz çalışmaları, irtibatta olduğumuz kurumlara detaylı bir şekilde sunmalıyız." dedi. Muğla'daki çalışma sektörleriyle ilgili bir değerlendirme yapan İl Müdürü Sarıyerli ise, "İlimizin önemli sektörlerinden biri mermercilik fakat çalışmak isteyen kişi sayısı fazla değil. Bunun nedeni, vatandaşlarımızın turizm sektörüne yönelmesi. Turizm sektöründe çalışan vatandaşlarımız, sezonun bitmesiyle işsiz kalmaktadır. Bu da işsizlik sigortası ödemesinin artmasına neden olmaktadır. 2013 yılında, 4 bin 989 kişiye 17 milyon lira işsizlik sigortası ödendi." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar