Muğla Belediyesi hava kirliliğine karşı bilinçlendiriyor

Muğla Belediyesi, şehir merkezinin hava kirliliğine hassas birinci derece yer olmasından dolayı vatandaşları bilgilendirme ve denetleme çalışmaları yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Belediyesi hava kirliliğine karşı bilinçlendiriyor

Muğla Belediyesi, şehir merkezinin hava kirliliğine hassas birinci derece yer olmasından dolayı vatandaşları bilgilendirme ve denetleme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda toplu taşıma araçlarına hava kirliliği, kalorifer yakma ve baca temizliğiyle ilgili "Çağdaş Toplum, Temiz Muğla" afişleri asıldı.

Belediye İtfaiye ve Zabıta ekipleri tarafından, kaloriferle ısınan binalarda baca kontrolü ve kalorifer yakımı için gerekli belgeler, belli aralıklarla denetleniyor. Belediye, çevre ve hava kirliliği konusunda 2013 Kasım ayında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte apartman yöneticileri, ve kalorifer yakıcıları için "Kış Dönemi Yakıt Programı" konulu bir toplantı düzenlemişti. Katılımın yoğun olduğu toplantıda 2013-2014 kış dönemi yakıt programı, verimli kalorifer yakılması ve temizlenmesi, düzenli bir kalorifer dairesinin nasıl olması gerektiği ve denetimler sırasında bulundurulması gerekenler bir kısa filmle anlatılmıştı. CİHAN

Yorumlar