Müezzinoğlu: Doktorlar kampanya düzenlesin doktor gönderelim

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazze’ye Türk doktorlarının gönderilmesine ilişkin soruya “Sivil toplum örgütlerimiz, yeryüzü doktorlarımız, doktorlar böyle bir kampanya yapabilir. Bizim oraya gidecek doktorlarımız bizim doktor açığımıza...

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Doktorlar kampanya düzenlesin doktor gönderelim

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gazze’ye Türk doktorlarının gönderilmesine ilişkin soruya “Sivil toplum örgütlerimiz, yeryüzü doktorlarımız, doktorlar böyle bir kampanya yapabilir. Bizim oraya gidecek doktorlarımız bizim doktor açığımıza negatif bir etkisi olmaz. STK'lar ve Yeryüzü Doktorları böyle bir kampanya yapabilirler. Biz de ona destek verebiliriz.” dedi.

İftarda gazetecilerle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, İsrail’in Gazze’ye müdahalesi hakkında, “İnsanlık suçunun açıkça yaşandığı bir ortamda lanetlemek gerekiyor. İslam ülkelerinin, Arap ülkelerinin duruşu sağlıklı olsa İsrail bunları yapamaz. İslam dünyası net tavır alamadı. Birinci sorumluluk İslam dünyasına düşmektedir.” diye konuştu.

Müezzinoğlu, ilaç yardımlarının yapılıp yapılmayacağına ilişkin bir soruya da “Sağlık Bakanlığı olarak yurt dışına yardım yapamayız. Bunu TİKA aracılığı ile yapıyoruz. TİKA bunu başarmaya çalışıyor.” diye cevap verdi.

Türkiye’nin sınır ötesi olarak aşı vurma kampanyasının da olmadığını bildiren Müezzinoğlu, “Ama muhalif gruplar nerede olursa olsun oradaki insanların aşılanması ile ilgili dünya sağlık örgütünün dinamikleri içinde Türkiye muhakkak vardır.” dedi.

“Gazze'ye, Türkiye’nin doktor gönderme gibi bir durum var mı?” sorusuna da Bakan Müezzinoğlu şu cevabı verdi:

“Sivil toplum örgütlerimiz, yeryüzü doktorlarımız böyle bir kampanya yapabilir. Bizim oraya gidecek doktorlarımız bizim doktor açığımıza negatif bir etkisi olmaz. STK ve yeryüzü doktorları böyle bir kampanya yapabilirler. Biz de ona destek verebiliriz.”

CİHAN

Yorumlar