Müezzinoğlu: AK demokrasimizin güçlenmesi adına önemli bir seçim arifesindeyiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: AK demokrasimizin güçlenmesi adına önemli bir seçim arifesindeyiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “AK demokrasimizin güçlenmesi adına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünya devletleri arasında hak ettiği güçlü yeri alması adına, milli iradenin, hak ve hukukun korunması, gelişmesi ve güçlenmesi adına önemli bir seçim atmosferinin arifesindeyiz.” dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Maltepe ilçe Teşkilatı üyeleri ve AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz ile kahvaltıda bir araya geldi. Seçim çalışmalarında teşkilat üyelerinin tek tek evleri gezerek vatandaşlarla konuşmalarını isteyen Müezzinoğlu, “İnşallah Maltepe’ye kadın eli değecek.” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, ilçe teşkilatından yerel seçimlere kadar Maltepe’de bütün evlerin tek tek gezilmesini ve her Maltepelinin elinin sıkılarak Maltepe’nin geleceği ile ilgili görüşülmesini istedi. Müezzinoğlu, “AK demokrasimizin güçlenmesi adına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dünya devletleri arasında hak ettiği güçlü yeri alması adına, milli iradenin, hak ve hukukun korunması, gelişmesi ve güçlenmesi adına önemli bir seçim atmosferinin arifesindeyiz.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da çok güzel hizmetler yaptıklarını anlatan Müezzinoğlu, çok zor günlerden bu günlere geldiklerini söyleyerek şöyle devam etti: “Yine, yeni yeni zorluklarımız var. Çünkü Türkiye ile bu büyük millet ile 150 yıldır uğraşan şer odakları var. Dolayısıyla bu süreçlerde yok ‘Gezi olayları’ yok ’17 Aralık hadisesi operasyonu’ gibi hadiseler, yalnız son dönemde karşılaştığımız zorluklar değildir. Bu milletin 150 yıldır zaman zaman uğraştığı ağır bedeller uğraştığı süreçlerden bir tanesini yine birileri denemek istiyor. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki kurulduğumuz günün ertesi günü hemen partimizle ilgili kapatma davası açtılar. Genel başkanımıza parti üyesi olamazsın, parti kurucusu olamazsın, bu partinin içerisinde başörtülüler var kurucu olarak, ‘başörtülüler kurucu olamaz’ dediler ve davalar açtılar. Genel başkanımıza ‘milletvekili olamazsın’ dediler. Ertesi gün ‘muhtar bile olamayacak’ manşetlerini attılar.”

AK Parti ile başa çıkamayan kesimlerin hep bir sonraki seçimi bekleyerek tuzak kurduklarını ileri süren Müezzinoğlu, bazen bir sonraki seçime de tahammül edemediklerini iddia etti. Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Çünkü bir öncekine baktılar yüzde 47 ile geldi, ne yapalım? Bir kapatma davası açalım, niye açacağız kapatma davasını? Laikliğe karşı odak olmak. Açan kim? Savcı. Bugünlerdeki tezgahı kuran, sıfatı taşıyan yine o da savcı. Kime açtı? 11 kişinin olduğu Anayasa Mahkemesi’ne dava açtı. Bunlar da hakimdi. Dünyanın krize gittiği bir ortamda iktidar partisine kapatma davası açtılar. Bir gün haber geliyor bir kişi ile kurtuluyoruz, bir gün bir haber geliyor bir günde bir kişiden kapatılıyoruz. Ve böyle bir hukuk garabetine CHP alkış tuttu, MHP alkış tuttu, sivil toplum örgütlerinin birçoğu alkış tuttu.”

AK Parti döneminde milletin Sarıkız, Ayışığı, Balyoz, Danıştay, kapatma davası, 27 Nisan bildirisi gibi birçok hadise ile karşı karşıya kaldığını aktaran Müezzinoğlu, “Ama artık farklı bir şey vardı. Çünkü ‘Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyen bir Recep Tayyip Erdoğan var.” dedi.

Milletin iradesine tuzak kuranların bir gün kendilerinin o tuzağa düşeceğini iddia eden Müezzinoğlu, 30 Mart’a kadar her Maltepelinin elini sıkmak, her ailenin kapısını çalmak, herkesle Maltepe’nin geleceğini konuşmak, görüşmek, görevleri ve sorumlukları olduğunu anlattı. Müezzinoğlu, şunları söyledi; “Bu gayretten uzak duramayız. AK Parti bugün, kurulduğundan bu güne birçok tezgahı bozduysa, birçok oyunu bozduysa yüzde 95’in üzerindeki gücü birlik ve beraberliktedir. Kurulduğumuz gün çok uğraştılar. Bölmek için, parçalamak için, fitne koydular, şunu bunu yaptılar, başaramadılar. Yine uğraşıyorlar, ta okyanus ötesinden telefonlar geliyor. O da etsin, bu da etsin. Etsin kim ederse etsin! Biz milletle beraberiz, bu salonlarda da millet için bir ve beraber olacağız. “
CİHAN

Yorumlar