Müezzinoğlu: 30 Kişi Domuz Gribinden Öldü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi hakkında basın izahatsı yaptı. Bakan Müezzinoğlu domuz gribinden 30 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: 30 Kişi Domuz Gribinden Öldü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün itibarıyla grip vakalarından hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a ulaştığını açıkladı. Bu olaylardan 5'inin Influenza B virüsü teşhisiyle, 4 tanesinin H3N2 virüsü teşhisiyle, 30 tanesinin de H1N1 virüsü teşhisiyle hayatını kaybettiğini belirten Bakan, detaylı izahatnın ise çarşamba günü yapılacağını bildirdi.

'SAYISAL BİR ARTIŞ VAR'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nda düzenlediği bir matbuat toplantısında son günlerde artan grip vakalarına ait bir izahat yaptı. Bakan Müezzinoğlu, salgın karşısında 'Hafta sonları ilave tabip koyalım yoğunluğuyla gene karşılaşmadık. Ama son 15-20 gündür sayısal bir yükseliş var.' dedi.

'ÖLENLERİN 30'U H1N1'

Bakan Müezzinoğlu, kaybedilen hastalar meselesinde 'Toplam kaybedilen olay sayısı bugün itibarıyla 39. Grip salgını dolayısıyla ya da bizim 4 bin 300 sularında kuşkusuyla araştırma yaptığımız labaratuvar incelemesi yaptığımız olaylardan 366 tanesinde grip virüsü tanı edildi. H1N1 virüsü. 366 H1N1 virüsünün dışında da H3N2 virüsü ya da Influenza B virüsü tanı ettiklerimiz var. Kaybettiğimiz olaylardan 5 tanesi. Influenza B virüsü teşhisiyle. 4 tanesi H3N2 virüsü teşhisiyle. 30 tanesi de H1N1 virüsü teşhisiyle. Ama bu olaylar yalnız grip enfeksiyonu bu gribal enfeksiyon nedenleriyle kaybedilmiş olaylar değil. Bu vakaların bir kısmında kronik akciğer rahatsızlığı bulunan bir kısmında böbrek bir kısmında karaciğer yetmezliği ve bunların üstüne ilave bir gribal enfeksiyon sebebiyle kaybettiğimiz olaylar bugün itibarıyla 39 sayısı.' bilgisini verdi.

PİK DÖNEMİ BİTTİ

Bakan Müezzinoğlu, 'Hastanelerde yatarak tedavi edilen hastalarımız oldu. Yaklaşık ortalama son haftadır gündelik ortalama 60 sularında hastayı yatarak tedavi ediyoruz. Son iki gündür bu yatışlarda da düşme başladı. O pik çağı sona erdi ve inişe geçtiği kanaatimiz var. Özellikle hafta sonu itibariyle. Gerek müracaatların azalması gerekse yatan hasta sayısında yatışların azalması pik dönemini atlattığımız kanaatindeyim. Bu devirde yatan hastalarla ilgili bilhassa eczanelerde Tamil Flu bulunamıyor bu şeklinde bir problem olmasın diye 250 bin kutu ilacı hastanelerimize gönderdik. İlaç açısından bir keder yaşanmamasını tedavide de dinamik bir tedavi sürecini arkadaşlarımız yaptılar.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar