Müdür Kocaoğlu: Kütüphane bütün hayatı kapsar

Eski tabirle eğitimin beşikten mezara kadar olduğunu söyleyen Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphane hizmetlerinin de hayatı kapsayan bir alan içinde olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Müdür Kocaoğlu: Kütüphane bütün hayatı kapsar

Eski tabirle eğitimin beşikten mezara kadar olduğunu söyleyen Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, kütüphane hizmetlerinin de hayatı kapsayan bir alan içinde olduğuna dikkat çekti. Yaptığı açıklamada Ünye’nin kütüphaneye bakış açısının olumlu olduğunu belirten Kocaoğlu, “Birebir ilişkilerimizde, kendileriyle görüşmelerimizde ya da bizi görenler, buraya gelenler kütüphane hakkında gayet iyi bilgilere, olumlu görüşlere sahip. Bzim asıl ilgilenmemiz gerekenler ise kütüphane hakkında bilgi sahibi olmayanlar, yani kütüphanenin varlığından haberi olmayan insanlar. Bu konuda biraz da bizden kaynaklanan sorun var, çünkü bir hizmet ürettiğimiz zaman, 'Gelin, hizmetten yararlanın' diye duyuruda bulunulur, biz o konuda biraz yetersiz kalıyoruz. Kütüphaneyi tanıtım amacıyla CD’ler, broşürler, çantalar hazırlıyoruz. İnşallah tanıtım kampanyasıyla kütüphane hakkında bilgi sahibi olmayanlara ulaşacağız.” dedi.

Kütüphanelerinden, 2014 yılının ilk ayında bin 866 kitabın emanete verildiğini söyleyen Müdür Kocaoğlu, “Bu rakam ocak ayına göre ve biraz da karne tatili olması sebebiyle idealdir ama 2 binin üzerine çıkması gerekirdi. Sanki bir düşüş görünüyor ama ileriye doğru bu rakamlar hızlı bir şekilde artacaktır.” diye konuştu. Erol Kocaoğlu, kütüphanelerin hayatta çok geniş yer tuttuğunu belirterek, “Kütüphaneler ödev yapma, kitap okuma, boş zamanları değerlendirme, kültür, bilgi ve hizmet alma, dergi ve gazete okuma, satranç oynama yeridir; yani hayatın tamamını kuşatan bir alandır. Şimdi halkın çoğu kütüphaneyi kitap okuma yeri ya da bir önceki dönemlerde ödev yapma yeri olarak algılanıyor. Gerektiğinde sanatsal etkinlik, zaman zaman sohbetler, yazarlarla buluşma, resim çalışmaları gibi hepsi kütüphane hizmetleri arasındadır. Bunları yapmak için geniş bir alana ihtiyaç var. Bağımsız bir binaya, özel odalara, yetiştirilmiş deneyimli elemana ihtiyaç var.” dedi. CİHAN

Yorumlar