Mudanya'nın havası bilimsel olarak raporlanacak

Bursa’da Mudanya Turizm Otelciler Birliği ile Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Mudanya’nın havası ile ilgili başlatılan bilimsel çalışmalar sonunda hazırlanacak raporla, ilçenin adı sağlık turizmiyle zirveye taşınacak.

Google Haberlere Abone ol
Mudanya'nın havası bilimsel olarak raporlanacak

Bursa’da Mudanya Turizm Otelciler Birliği ile Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Mudanya’nın havası ile ilgili başlatılan bilimsel çalışmalar sonunda hazırlanacak raporla, ilçenin adı sağlık turizmiyle zirveye taşınacak.

    Akın Esgin başkanlığındaki Mudanya Turizm Otelciler Birliği Derneği’nin her ay yaptığı toplantısına nisan ayından itibaren Mudanya Belediyesi’nden de bir temsilcinin bulunması kararlaştırıldı. İlk toplantıya Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz adına CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen katıldı.

    HAVANIN KALİTESİ BELGELENECEK

    Toplantıda dernek çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Mudanya Turizm Otelciler Birliği Derneği Başkanı Akın Esgin, ilçenin adını sağlık turizmiyle zirveye taşımaya kararlı olduklarını belirtti. Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Mudanya’nın havası ile ilgili yapılacak çalışmalar sonunda hazırlanacak bilimsel raporun, Mudanya ve otellerinin pazarlamasında somut bir veri oluşturacağını kaydeden Esgin, sağlık turizminin doğru bir lokasyon olduğunu ve Bursa'nın istenilen bütün özelliklere sahip olarak var olan pastadan önemli ölçüde faydalanması gerektiğini belirtti. "Sağlık turizmi en hızlı büyüyen pasta” diyen Esgin, “Gelenler sadece tesise gelmek istemiyor. Mudanya'da bu anlamda bir çok özelliğe sahip. Neresine giderseniz gidin 5 dakikada ormanlık yeşil alana varabileceğiniz nadide bir merkez. Tarihsel yapıların mutlaka korunması ve turizme açılması gerekir." şeklinde konuştu.

    TURİZM KALDIRMA KAPASİTESİ HAZIRLANMALI

    Bu arada yeni kanunla birlikte Bursa’nın tüm imarının bir seferde yapılacağını anımsatan Dernek Başkanı Akın Esgin, İstanbul’da Turizme Yönverenler Derneği yöneticilerinin de hazır bulunduğu bir toplantıyla Turizm Kaldırma Kapasitesi hakkında Mudanya Belediyesi’ne bir sunum yapmak istediklerini, buradan edinilecek bilgilerin büyükşehirdeki temsilcilere anlatılmasıyla akılcı ve yön verici bir yol çizilmesinde önemli olacağını söyledi. Ayrıca bir yıl önce kurdukları Mudanya Turizm Otelciler Birliği Derneği olarak pazarlayacak 5 adet strateji belirlediklerini aktaran Akın Esgin, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

    ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM HEDEFİMİZ’

    Mudanya Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Esen ise yerel yönetim olarak ilçenin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da turizm konusunda güzel düşünceleri olduğunu kaydeden Esen, hedeflerinin öncelikle Mudanya tarih envanterinin çıkarılacağını, tarihi, kültürel ve arkeolojik mirası koruyarak geleceğe taşıyacaklarını belirtti. Yerel yönetim olarak butik otelciliği destekleyeceklerini ifade eden Esen, sürdürülebilir turizmin gün geçtikçe önem kazandığı günümüzde ilçenin Turizm Kaldırma Kapasitesi’ne ilişkin rapor için yeniden bir araya gelme sözü verdi. CİHAN

Yorumlar