Mudanya'da ‘nöbetçi berber’ uygulaması kaldırıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde esnafların isteği doğrultusunda 6 Nisan 2014 tarihinde başlayan ve sadece pazar günleri uygulanacak olan ‘nöbetçi berber’ uygulaması Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan onay görmedi.

Google Haberlere Abone ol
Mudanya'da ‘nöbetçi berber’ uygulaması kaldırıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde esnafların isteği doğrultusunda 6 Nisan 2014 tarihinde başlayan ve sadece pazar günleri uygulanacak olan ‘nöbetçi berber’ uygulaması Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan onay görmedi. Uygulama iptal edildi.

Mudanya Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, ilçede 44 berberden 41’inin pazar günleri tatil yapılması yönünde Esnaf Odası’na dilekçeyle başvurusu olduğunu hatırlatarak, odanın genel kurulunda da konuyla ilgili esnafların oy çokluğuyla kabul ettiğini anımsattı. Erkek berberlerin pazar günleri dinlenmesine fırsat sağlayacak nöbetçi berber uygulaması için Mudanya merkezde iki, Güzelyalı Mahallesi’nde iki esnafın hizmet vermeye başladığını anlatan Usta, denetimlerin Mudanya Belediyesi’nde olduğunu, bu nedenle bu uygulamaya da Hayri Türkyılmaz başkanlığındaki yeni belediye yönetiminin uygun bulmamasından dolayı iptal edildiğini söyledi. Usta, tatil yapacak olan berber esnafın inisiyatiflerinin kendilerinde olduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar