Mudanya'da Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı

Ankara'da 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen törenle anıldı. Gezmiş, İnan ve Arslan, 42. ölüm yıldönümünde denize...

Google Haberlere Abone ol
Mudanya'da Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı

Ankara'da 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Gezmiş, İnan ve Arslan, 42. ölüm yıldönümünde denize atılan karanfillerle anıldı. Mudanya’da İsmet İnönü Heykeli’nin bulunduğu Mütareke Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Törene Mudanya Benı Hüseyin Ihlamur, partili yöneticiler ile bazı STK temsilcileri ve 1968 kuşağlediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra CHP Mudanya İlçe Başkaının temsilcileri katıldı. CHP Mudanya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kemal Gümüş, verilen mücadelenin popüler bir bütün olarak gösterilmeye çalışıldığını belirterek, ülkenin mücadelesine yönelik yapılan saldırıların ortak noktasının devrimci düşünceleri yok etmek olduğunu öne sürdü. Denizleri, Mahirleri anmanın geleceğe sahip çıkma kararlılığını pekiştirmek olduğunu kaydeden Gümüş, "6 Mayıs 1972 tarihinden beri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını hiç unutmadık ve unutmayacağız. Çünkü hatırlamak onları katleden sisteme karşı unutulmadıkların gösteren bir meydan okumaktır." diye konuştu.

Daha sonra törene katılanlar Mütareke Müze Evi yanındaki sahilden ellerindeki kırmızı karanfilleri denize bıraktı.

CİHAN

Yorumlar