Mudanya Belediyesi'nde 33 taşeron işçi işten çıkarıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Hayri Türkyılmaz, mali soruşturma kapsamında adı geçen 6 memura geçici uzaklaştırma cezasının ardından 33 taşeron işçiyi de işten çıkardı....

Google Haberlere Abone ol
Mudanya Belediyesi'nde 33 taşeron işçi işten çıkarıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Hayri Türkyılmaz, mali soruşturma kapsamında adı geçen 6 memura geçici uzaklaştırma cezasının ardından 33 taşeron işçiyi de işten çıkardı.

Mudanya'ya ve belediyeye faydası olmayan, işe gitmeyen, uyuşturucu kullanan ve performansı düşük kişilerin siyasi ayrım yapılmaksızın işlerine son verildiğini söyleyen Başkan Türkyılmaz, belediyeye yönelik geçtiğimiz yıl Mali Şube’nin düzenlediği operasyona adı karışan 6 memuru göreve başladığının ilk haftasında geçici uzaklaştırmıştı.

"BENDEN SONRA İŞE GELENLER EVE GİTSİN"

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın ve Mudanyalının hakkını yedirmeyeceklerini söyledi. Kendilerinin işe göre eleman aldığını ifade eden Türkyılmaz, "Bugüne kadar adama göre verilen işler, belediye ve Mudanya için hiçbir katkısı olmamıştır. İşe gitmeyen, fayda sağlamayan, uyuşturucu kullanan kişiler ve performansı düşük kişiler özellikle de parti ayrımı yapılmaksızın işlerine son verilmiştir." dedi. "Benden sonra işe gelenler eve gitsin" söylemini yineleyen Başkan Türkyılmaz, sürecin devam ettiğini kaydetti.

"İŞÇİLER HUKUKİ YOLA BAŞVURACAK"

Bu arada işine son verilen bazı işçilerin hukuki yollara başvuracakları, bazı işçilerin de Bursa Büyükşehir Belediyesi ile irtibatta olduğu öğrenildi. Taşeron işçilerin çıkışları sosyal medyada da vatandaşların gündemini oluşturdu. Bazı vatandaşlar kararları olumlu bulurken, bazıları da Başkan Türkyılmaz’ın adaylık sürecinde verdiği sözleri hatırlatan televizyon kanallarındaki söylemlerini sosyal medya siteleri aracılığıyla paylaşarak işçi çıkışlarına tepki gösterdi.

CİHAN

Yorumlar