MŞÜ’de Nevruz kutlamasına katılan öğrencilere soruşturma açılmasına tepki

Muş Demokratik Öğrenci Derneği (Med-Der) , Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampüsünde 20 Mart’ta düzenlenen Nevruz kutlamasına katılan 100 öğrenciye ‘izinsiz gösteri’ yaptıkları iddiası ile soruşturma açılmasını protesto etmek için basın açıklaması yapt.

Google Haberlere Abone ol
MŞÜ’de Nevruz kutlamasına katılan öğrencilere soruşturma açılmasına tepki

Muş Demokratik Öğrenci Derneği (Med-Der) , Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kampüsünde 20 Mart’ta düzenlenen Nevruz kutlamasına katılan 100 öğrenciye ‘izinsiz gösteri’ yaptıkları iddiası ile soruşturma açılmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Kampusta basın açıklaması yapmak isteyen Med-Der üyelerini ilk başta özel güvenlik görevlileri engelledi. “Rektörün emri” olduğu gerekçesiyle Med-Der üyeleri kampüs içine alınmak istenmedi. Gazetecilerinde kampüse alınmamasına tepki gösteren öğrenciler özel güvenlik görevleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbedenin ardından öğrencileri ve gazetecileri içeriye almak zorunda kalan güvenlik görevlileri, öğrenciler tarafından yuhalandı. Rektörlük binası önünde bir araya gelen öğrenciler, “Rektör ma illa pislik mi çıkaraq”, “Newroz'u direniş kılan Kawa'ya bin selam” dövizleri taşıyarak, “Bijî Newroz”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Rektör istifa” sloganları attı.
Öğrenciler adına açıklama yapan Med-Der üyesi Sultan İpek, Newroz kutlandığı için öğrencilere soruşturma açılmasına tepki gösterdiklerini belirterek “Bizler bu halkın çocukları olarak atalarımızdan kalan bu büyük günü bulunduğumuz her alanda kutlayacak her zaman olduğu gibi sahipleneceğiz” dedi. Newroz'un tamamen barışçıl bir bayram olduğunu ifade eden İpek, rektörün baskıcı tutumum sergilediğini iddia ederek “bu tutum, rektörün demokrat yurtsever öğrencilere dönük kininin dışa vurumudur.” dedi.

Açılan soruşturmaların keyfi olduğunu ifade eden İpek, tüm gerici uygulamalara karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan basın açıklaması esnasında üniversitenin öğretim üyelerinin ve personellerinin öğrencileri cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alması ise dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar