Molla Sabri Yıldız:İnsana,Müslümanı küçültücü bir davranış, günah olarak yeter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet hareketine yönelik kullandığı nefret diline tepkiler gelmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Molla Sabri Yıldız:İnsana,Müslümanı küçültücü bir davranış, günah olarak yeter

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet hareketine yönelik kullandığı nefret diline tepkiler gelmeye devam ediyor. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden kanaat önderlerinden Molla Sabri Yıldız, kullanılan dilin, ayet ve hadisler ışığında büyük vebal içerdiğini söyledi. İnsanların birbirlerini peygamberlikle itham etmelerinin dinden çıkmaya kafi olduğunu kaydeden Molla Yıldız, yine bir Müslümanın bir başka Müslümanı aşağılamasının kendisine günah olarak yeteceğini hatırlattı.

Molla Sabri Yıldız, "Sayın Başbakan, saygıdeğer Fethullah Gülen’le ilgili çok ağır, yakışıksız ithamlarda bulunmuş. Onun sözlerini tekrar etmeyi uygun görmüyorum dini açıdan; fakat arkasına milyonları almış ve onları iman dairesinde hizmet gördürmüş ve eserleri ile bunu kanıtlamış, yaptığı fedakârlıklarla Allah’ın yolunda giden bir zat-ı muhtereme bu yakıştırmalar zaten bir iftiradır. Başbakanın ağzına hiç yakışmıyor. Çokta mesuliyetli sözlerdir. Birini peygamberlikle itham etmek o kişiyi dinden çıkarmaya yeter bir sözdür. Hele hele biri için söylenecek bir söz sadece onu üzüyorsa, bir camiayı üzüyorsa söylenmesi asla tasvip edilecek bir durum değildir." diye konuştu.

Bu konuda Peygamber Efendimizin (S.A.V) bir hadis-i şerifini hatırlatan Yıldız şöyle konuştu: "Sayın Başbakana hatırlatırım: 'İnsana Müslümanı küçültücü bir davranış günah olarak yeter.' Yani hiçbir günah işlememişse ve sadece bunu işlemişse günah olarak bu ona yeter. Arkasında milyonların olduğu bir camianın liderine ve yıllardır kendisini İslam’a adamış bir zat-ı muhtereme bu tür çok ağır ithamda bulunmayı yakıştırmıyorum. Acilen bu tür sözlerden kaçınmasını ve Allah Azze ve Celle'den sarf ettiği bu sözlerle ilgili af talebinde bulunmasını öğütlüyorum."


CİHAN

Yorumlar