Moğollar konseriyle renklenen 1 Mayıs konserinde iki grup kavga etti

Bursa'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi Moğollar Müzik Grubu’nun konseriyle renklendi. Miting alanında iki grup arasında kavga çıktı. Tertip komitesinin devreye girmesiyle kavga kısa sürede sona erdi. Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikası...

Google Haberlere Abone ol
Moğollar konseriyle renklenen 1 Mayıs konserinde iki grup kavga etti

Bursa'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi Moğollar Müzik Grubu’nun konseriyle renklendi. Miting alanında iki grup arasında kavga çıktı. Tertip komitesinin devreye girmesiyle kavga kısa sürede sona erdi.

Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikası (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türkiye Mimar Mühendisler Odalar Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği ve Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası temsilcilerinin bulunduğu Bursa 1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitinginde ilk olarak arama gerginliği damgasını vurdu. Bir süre sonra polis, vatandaşların miting alanına arama yapılmadan girişine izin verdi. Teptip Komitesi adına Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Güney Özkılınç bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Moğollar Grubu sahne aldı. Cahit Berkay ve arkadaşları, sevilen eserlerini seslendirdi. Bu esnada alan içerisinde iki grup arasında kavga çıktı. Kavga, devreye giren tertip komitesi yetkililerinin müdahalesiyle sona erdi. Olayda, pankartların sopa bölümünü ellerine alan gençler birbirlerine saldırdı. Kavga sonrası sinir krizi geçiren bir genç bayıldı. Gence ilk müdaheleyi arkadaşları yaptı. 112 Acil Servis Ambulansı geldiğinde ise genç ayağa kalkmayı başardı.

Kavganın yatıştırılmasının ardından miting Moğollar konseriyle devam etti. Konserin ardından alandakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar