Modifiye araç sahipleri emniyetin men kararını protesto etti

Emniyetin modifiyeli araçları trafikten men etme kararına, Ankaralı modifiye araç sahipleri tepki gösterdi.Şikayetler üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), il emniyet müdürlüklerine özel bir genelge gönderip, modifiyeli...

Google Haberlere Abone ol
Modifiye araç sahipleri emniyetin men kararını protesto etti

Emniyetin modifiyeli araçları trafikten men etme kararına, Ankaralı modifiye araç sahipleri tepki gösterdi.

Şikayetler üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), il emniyet müdürlüklerine özel bir genelge gönderip, modifiyeli araçları trafikten men etme kararı almıştı. Ankaralı modifiye araç sahipleri de kararı protesto etmek üzere Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'nde bugün bir araya geldi.

Eylem nedeniyle sanayi sitesine gelen polisler, modifiye araç sahiplerini toplanmamaları için önce uyardı. Araç sahiplerinin isteği üzerine ile yapılan görüşme sonrasında tepkilerini dile getirmelerine izin verildi.

"DEVLET AÇ İSE ARAMIZDA PARA TOPLAYIP VERELİM"

Modifiye araç sahipleri adına açıklama yapan Erhan Sarı, elindeki trafik ceza kağıdını gösterip, “Devlet aç ise bu kadar kişi aramızda para toplayıp verelim” diyerek tepkisini dile getirdi. "Arabamı yapmışım bunda ne var. Bu devlet bunu vergisini alıyor, bunun ithalatçısı kazanıyor, toptancısı kazanıyor, perakendecisi kazanıyor, bunu takan egzozcu kardeşimiz kazanıyor." diye sözlerine devam eden Sarı, şunları söyledi: "Bir egzoz ne kadar zamanda çürür. Bir egzozu 10 yılda çürütemezsiniz. Bu adam nerden kazanacak? Cam filmi takmışız, cam filminin kime ne zararı var? Ha cam filmi takmışız ha güneş gözlüğü takmışız. Arka camdan içerisinin görünmesini istemiyorum. Amerikan park modeli dünyanın en büyük ülkesinde serbest bizim ülkemizde yasak. Araba kendini daha iyi hissettiriyor, kendini daha iyi gösteriyor. Gece vakti adam beni daha iyi görüyor. Bunu yapanın Bülent arınç olduğunu duydum. Diyorum ki o ağlayan adama. Ağlanacak çok iş var. Bu kadar milletle uğraşma. Emniyet görevlisi buraya geliyor. Şurda bir olay olsun bir Allahın kulu gelmez. Eger bu iş böyle devam ederse gideceğiz Gürcistan’dan araba alacağız. Altı ayda bir girip çıkacağız. Burda 700 TL’ye taktığımız lastik orda 200 TL. Burda benzin 5 TL 10 Kuruş iken orda 2 TL. Uluslararası satış evrakı düzenliyorsun. Burda ceza da yazamıyorlar. Ondan sonra bakalım iç piyasa nasıl oluyor görelim."

"MODİFİYE BİZİM İÇİN TUTKU"

Ahmet Baki Evin de modifiyenin bir tutku olduğunu vurgulayarak, "Modifiye bizim için bir tutku sanat gibi zevk aldığımız bir hobi bizim için bir yaşam tarzı haline gelmiş. Tabi sıkıntılarımız var bu yönde bizim için bir pist gösterilebilir ve paralı da olabilir. Bizim için faydalı olur. Sanayi gibi boş alanlarda sıkıntı çekiyoruz. Modifiyeli bir arabaya kendini daha iyi hissedersin. Modifiyeli araca binmek dışarı çıkarken takım elbise giymek gibidir. Kendini daha iyi ifade edebilmek için. Niye burda kaçak göçek bir şekilde uğraşayım ki. Herkesle aynı şartlar altında dışarı çıkamıyorum." dedi.

Aracını modifiye etmek için yüksek paralar harcadıklarını anlatan Ali Kemal Kozan, "Biz sonuçta hırsızlık yapmıyoruz. Esrar satmıyoruz. Vurma dövme yapmıyoruz. Zaten hafta sonu biniyoruz. Bu da suç ise başka bir şey demiyoruz. Pist istiyoruz." talebinde bulundu.

Modifiye araç sahipleri sıkıntılarını anlattıkları açıklamalar sonrasında olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar