MKÜ'de Kültür ve Sanat Şenliği coşkuyla kutlanıyor

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde birbirinden renkli görüntülere sahne olan “3. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği" çok sayıda davetlinin katılımıyla coşkuyla kutlanıyor.Şenlikler öncesi ilk olarak “Genlik Yürüyüşü” düzenlendi. Açılışa...

Google Haberlere Abone ol
MKÜ'de Kültür ve Sanat Şenliği coşkuyla kutlanıyor

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde birbirinden renkli görüntülere sahne olan “3. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği" çok sayıda davetlinin katılımıyla coşkuyla kutlanıyor.

Şenlikler öncesi ilk olarak “Genlik Yürüyüşü” düzenlendi. Açılışa katılan davetliler, Ziraat Fakültesi önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej halinde yürüdü. Halk Oyunları ekibinin davul zurnalarla sergiledikleri performansa öğrenciler ve akademisyenler de katıldı. Eğlenceye katılanlar, güneş ve sıcağa aldırmadan farklı havalarda çalınan oyunlarla doyasıya eğlendi. “3. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği " programında kürsüye ilk olarak Öğrenci Konseyi Başkanı Yavuz Yasıl geldi. Yasıl, “Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği konsepti ile üniversitemiz yurt genelindeki bir öncülüğü geçen yıl başlatmış ve bu durum, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin tüm mensupları ve ev sahibi kentimiz Hatay için de büyük bir mutluluk, ciddi bir kıvanç kaynağı olmuştur.” dedi. Yasıl, üniversitenin 3 yıldır başarılı organizasyonlarla gerçekleştirdiği şenlikler hakkındaki beklentisini de “3. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliğimiz, Üniversitemizin kurumsal kimliğiyle kendisini en çok ve en yoğun bir şekilde ispatladığı süreçlerden bir tanesi olarak kayda geçecektir.” şeklinde belirtti.

Sanat ve estetiğe vurgu yaptığı konuşmasında MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Güder ise şunları aktardı: "Üniversitemiz; sanat, kültür, estetik, buna dair sosyal düşünceler, bilgi, teknolojik gelişimler gibi bütün enstrümanlarla bir arada toplumla bütünleşerek ve hemhal olarak bir duruş göstermiş, her geçen gün bünyesine kattığı sosyal donatı birimleriyle gelişimini yansıtmış, açtığı yelkenlerle yeni konsepler oluşturmayı amaç edinmiş ve öğrencilerimizi bu iklim içerisinde sadece kendi alanlarında değil, her alanda geliştirmeyi bir yaşam şekli olarak kabul etmiştir.”

Bu doğrultuda, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bütün paydaşlarıyla etkili iletişim ve işbirliği içinde olduğunu da söyleyen Rektör Güder, Üniversitenin en büyük görevini ise, “Toplumda öncülük rolü üstlenecek geleceğin idarecisi, sanatçısı, akademisyeni, sporcusu, iş adamı, yazarı, düşünürü olacak bireyleri yetiştirmek ve topluma kazandırmaktır.” şeklinde açıkladı. Konuşmasında gençlere de seslenen Rektör Güder, “Üniversitemizin tarihînde layık olduğu yeri alması adına, sizler en büyük güvencemizsiniz.” dedi.

Bir eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaştıklarını ifade eden Rektör Güder gençlere, “Sizler için, sizin ihtiyaçlarınıza binaen hazırlanan Bilim, Kültür ve Sanat Şenliğinde eğlenceli, moral ve motivasyonunuzu artırıcı etkinlikler ile hoşça vakit geçirmenizi dilerim.” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliklerle devam eden 3. Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği, öğrencilerin kıyasıya mücadelelerine sahne oldu. Etkinliklerin en ilgi çekeni su savaşlarıydı. Birbirlerine su sıkan yarışmacılar sırıl sıklam olmalarına rağmen mücadelelerinden vazgeçmediler. Oyun sonunda ortaya çıkan tablo ise kahkalara yol açtı. Çok renkli görüntülerin yaşandığı su savaşlarına öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de katıldı.

Etkinliğin açılışına Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, kurum müdürleri, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. CİHAN

Yorumlar