Mısır’daki idam kararları Nevşehir’de protesto edildi

Nevşehir’de, Mısır’da haklarında idam kararı verilen 529 kişiye destek amacıyla protesto gösterisi ve imza kampanyası başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır’daki idam kararları Nevşehir’de protesto edildi

Nevşehir’de, Mısır’da haklarında idam kararı verilen 529 kişiye destek amacıyla protesto gösterisi ve imza kampanyası başlatıldı.
AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları tarafından Gül Bahçe önünde temsili dar ağaçları kurularak protesto eylemi gerçekleştirildi.
AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, sessizlerin sesi olarak bu katliama bir nebze de olsa dur demek için toplandıklarını belirtti.
Protestoda Nevşehir halkının büyük desteğini gördeklerini belirten Yanar, “ Burada, Mısır’daki insanlık katliamına dur demek adına, protesto amaçlı toplandık. Gün boyu toplanan bu imzalarımız Mısır Müftüsüne gönderilecek mektuba eklenerek gönderilecektir” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, Türkiye’yi karıştırmak için 3 ağacın peşine düşerek tüm dünyaya canlı yayın yapan dev medya organlarının, 529 Müslüman için verilen idam kararı ile ilgili tek bir satır haber vermemelerinin, tüm Müslümanların uyanışı için bir işaret olması gerektiğine inandığını söyledi.
Dünyanın çok ağır bir imtihandan geçtiğini ifade eden Ünver," Türkiye’deki sokak olaylarında Türkiye’ yi karıştırmak için duyarlılık gösteren dünyanın büyük medya organları 3 ağacın peşine düşüp tüm dünyaya canlı yayın yaparken, bugün yüzlerce insanın haksız yere idam edilmesini tek satırla bile yer vermemesi artık bizlerin uyanmamız gerektiğini bize anlatan en büyük işaretlerinden biri. Demek ki mesele dünyanın güzel olması değil kendilerinin emirlerinde olması. Ama biz bu milletin kadirşinaslığı ile ayaktayız. O kardeşlerimiz için dua ediyoruz, tepkilerimizi dile getiriyoruz. Bu bir imtihanı kardeşlerimiz başaracaklar. Belki bu dünyadan 529 kardeşimizi eksiltecekler ama Allah’ın yanına 529 kardeşimizi bizimle birlikte gönderecekler. Allah’tan onları da basirete kavuşturmasını arzu ediyoruz. Zulm ile abad olunmaz. Dualarımızla yüreğimizle o kardeşlerimizin yanındayız.” dedi.

2 idam sehpasının sembolik olarak kurularak, Mısır’daki idam olaylarına dikkat çekilmek istendiği protesto da daha sonra, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri tarafından haklarında idam kararı verilen 529 Müslümanı temsilen kırmızı karanfil dağıtıldı.
CİHAN

Yorumlar