Mısır'daki 529 idam, Nevşehir’de protesto edildi

Nevşehir Sivil Toplum Platformu tarafından Mısır’daki idam kararlarını protesto etmek için basın açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki 529 idam, Nevşehir’de protesto edildi

Nevşehir Sivil Toplum Platformu tarafından Mısır’daki idam kararlarını protesto etmek için basın açıklaması yapıldı.
Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyle ilgili idam kararı, Gülbahçe Parkı’nda toplanan vatandaşlarca protesto edildi. Nevşehir Sivil Toplum Platformu öncülüğünde toplanan vatandaşlar, basın açıklaması sonrasında pankart ve sloganlarla protesto yaptı.
Cuma namazın ardından sloganlar atarak alanda toplanmaya başlayan çoğunluğu kız ve erkek gençlerden oluşan grup, “zalimler için yaşasın cehennem”, “ tükürün, Millete alçakça vuran darbelere”, “zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur”, “beni de yazın, 530 olsun”, “hiç değişmedin Mısır, zindanların hala Yusuf dolu” sloganları atarak, ellerinde ise “Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber”, “Mısır’a selam, direnişe devam”, “kahrolsun İsrail”, “Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık” pankartları taşıdı.
Basın açıklaması yapan Baki Öncel, Mısır’daki 529 Müslüman kardeşimizin katledilmesi ve idamına karşı çıkma niyetiyle 20 Sivil Toplum kuruluşunun biraraya gelmesiyle oluşturulan Nevşehir Sivil Toplum Platformu olarak basın açıklaması düzenlediklerini söyledi.
Park önünde toplanan vatandaşlar, Mısır’da verilen idam kararlarının siyasi bir niteliği bulunmadığını, tamamen zulüm olduğunu belirterek, zulme başkaldırının başta Müslümanların görevi olduğunu söyledi.
Genç kızlar ise, Suriye’deki Esat ile Mısır’daki Sisi’nin yaptıkları zulümleri kınadıklarını belirterek, adamların ve zulümlerin bir an önce bitirilmesini istediklerini belirtti.
CİHAN

Yorumlar