Mısır’da tutuklanan oğluyla hasret giderdi

Mısır’da yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emre Gürbüz’ün (19) babası Ali Gürbüz, Kahire’ye giderek cezaevinde oğlunu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Mısır’da tutuklanan oğluyla hasret giderdi

Mısır’da yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emre Gürbüz’ün (19) babası Ali Gürbüz, Kahire’ye giderek cezaevinde oğlunu ziyaret etti. Oğlunun biran önce cezaveinden çıkmak istetidiğini anlatan Gürbüz, Mısır makamlarının mahkeme için bile tarih vermediğini söyledi.

El-Ezher Üniversitesi önündeki gösterilerde tutuklanan ve 84 gündür cezaevinde bulunan Emre Gürbüz'ü ziyaret için babası Ali Gürbüz ilk kez Mısır'a gitmişti. Ziyaretin ardından Türkiye'ye dönen Ali Gürbüz, oğlu ile görüştüğü için mutlu olduğunu belirtti. Havalimanında kendisini konsolosluk görevlilerinin karşıladığını anlatan Gürbüz, oğlu ile Salı günü görüştüğünü aktardı. Emre’nin sağlığının iyi olduğunu ifade eden Gürbüz, “Sağlığı iyi ama mahkeme durumu belli değil. Cezaevi şartları belli. Onun için biran önce çıkmayı istiyor. Ama Mısır şartları belli. Mahkeme için tarih vermediler.” dedi.

"Mısır makamıyla görüşebildiniz mi?" sorusuna ise Gürbüz, “Nasıl görüşelim, 'orada tehlike var' dendi gidemedik. Hiç kimseyle görüşemedik. Çocuğumu gördüm.” diye karşılık verdi.
CİHAN

Yorumlar