Mısır’da alınan idam kararlarını protesto amaçlı binlerce imza toplanıyor

Erzurum Rabia Platformu, Mısır’da alınan idam kararlarını protesto etmek amacıyla Yakutiye Kent Meydanı ve Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde imza kampanyası standı açtı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır’da alınan idam kararlarını protesto amaçlı binlerce imza toplanıyor

Erzurum Rabia Platformu, Mısır’da alınan idam kararlarını protesto etmek amacıyla Yakutiye Kent Meydanı ve Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde imza kampanyası standı açtı. Erzurumlu vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci de kampanyaya destek oluyor.

    Erzurum Rabia Platformu, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam cezasını ve Suriye’deki sarin gazından ölenler için eyleme hazırlanıyor. Erzurum Rabia Platformu Koordinatörü Emre Yaylalı, tam 6 gün boyunca verilen idam kararlarını protesto edeceklerini söyledi. Yaylalı, “Yapacağımız etkinlik uluslararası bir etkinliktir. Erzurum Rabia Platformu olarak bir karar aldık. 6 günlük eylem kararı. 6 gün boyunca çeşitli eylemler yapılacak. Eylemlerin temelini üniversite öğrencileri oluşturuyor. Zararsız sanatsal bir eylemdir. Bu eylemlere 13 il destek veriyor. Sarin gazından tutunda kefenli eyleme kadar çeşitli eylemler yapacağız.” dedi.

    “Hafta içi Güzel sanatlar fakültesinden 100 öğrenci Lalapaşa meydanında tuallerini alıp gelecek milletin çektiği sıkıntıları tuallerine yansıtacak.” diyen Yaylalı şunları kaydetti: “Suriye’de yüzlerce kişi sarin gazinden katlediliyor. Kent meydanında Portatifsarin gaz atılacak aynı anda bin kişi yere yatacak. Tebrizkapı semtinden bin kişi kefen giyip şehrin anartrilerinde yürüyüş yapacak. Bu eylemlerimizin cumartesi günü finali yapılacak. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı, Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Halid Meşal ve Doğu Türkistan Derneği Başkanı ve Yazar Abdurrahman Dilipak katılacak. Bizim amacımız Bütün dünyada bu işin muhataplarına imzalarımızı eylemlerimizi ulaştırmak. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama’ya topladığımız imzaları ulaştıracağız. Mısır'ın şahsında bütün ümmetin sıkıntılarını dile getirmek farkındalık oluşturmak ve Engellemek için bu tür eylemler yapılacak. Bizler uluslararası Rabia Platformu olarak ve beraberinde bulunduğumuz diğer platformlar olarak küresel ve büyük bir kampanya başlatıyoruz.” CİHAN

Yorumlar