Mısır kazanının altında kalarak yanan çocuk iyileşiyor

Denizli’de oyun oynarken mısırların haşlandığı kazanı devirip altında kalan 3 yaşındaki Hakim Teymür’ün vücudunun yüzde 90’ı yandı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır kazanının altında kalarak yanan çocuk iyileşiyor

Denizli’de oyun oynarken mısırların haşlandığı kazanı devirip altında kalan 3 yaşındaki Hakim Teymür’ün vücudunun yüzde 90’ı yandı. Sadece yüzü ve ayaklarının altı yanmayan minik Hakim için doktorlar, yüzde 1 yaşama şansı verdi. Hastanedeki 85 gün tedaviyle Hakim iyileşti.

İzmir Kamu Hastaneler Birliği Güney Sekreterliği'ne bağlı Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi edilen Hakim Teymür, sevimliliğiyle çalışanların sevgilisi haline geldi. Hastaneden, en uzun süreli yanık tedavisi gören hasta unvanıyla taburcu edildi. Yanık servisi çalışanları, Hakim taburcu olurken ona söz verdikleri pastayı kesti.

Denizli’de yaşayan Suna ile Hacı Teymür çiftinin oğlu Hakim, satılmak üzere evin bahçesinde mısır haşlanan kazanın devrilmesiyle yandı. Arkadaşıyla oynarken üzerine kazan devrilen Hakim, arkadaşına göre daha ağır yandığı için Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye girdiklerinde oğlunun durumunun çok kötü olduğunu anlatan Suna Teymür, “Doktorlar hiç umutlu konuşmadı. Bize, ‘Ancak yüzde 1 yaşama şansı var.’ dediler. Düşünebiliyor musunuz, yüzde 10 bile değil, sadece yüzde 1. Yanmayan bir tek yüzü ve ayaklarının tabanı kalmıştı. Büyük sıkıntılar çektik ama doktor ve hemşireler, sanki kendi evlatlarıymış gibi ilgilendi Hakim’le. Bugünlere geldik. Yaklaşık üç aydır buradayız ve nihayet taburcu oluyoruz.” dedi.

'BU BİR MUCİZE'

Hakim Teymür'ün doktorlarından Opr. Dr. Muharrem Akgüner, geldiğinde çocuğun durumunun çok ağır olduğunu anlatarak, “Hakim, servisimizde en uzun süre yatan hasta unvanını da almış oldu. Ayrıca iyileştirdiğimiz yanış seviyesi en yüksek hastaydı. Yüzü ve ayak tabanları dışında, sadece bacak ve sağ kolunda küçük bir alan yanmamıştı. İşte o yanmayan yerlerden yama alarak, kapanmayan yerleri kapattık. Yaşı henüz küçük olduğu için zamanla yaraları da iyileşecektir. Tabii iki yıl boyunca izlemeye devam edeceğiz. Küçük Hakim’in mucize gerçekleştirdiğini söylemek yanlış olmaz, çünkü bizim bile ilk başta pek umudumuz yoktu.” diye konuştu.

'AKCİĞER İFLAS ETTİ'

Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Hasan Ağın ise Hakim’in ilk yanık tedavisi yapıldıktan sonra akciğer ve bağırsak problemleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Ağın, “Çocukta kötüleşme saptandı, çok ağır bir tablosu vardı. Bilinci açıktı ama nefes almakta zorlanıyordu. Akciğerdeki problem, tüm organlara yansıdı. Bir karar verdik ve Hakim’i uyutarak suni solunum cihazına bağladık. 10 gün sonra akciğerlerde düzelme başladı. Ölümcül bir tablo olmasına rağmen tedavide başarılı olduk. Durumu ne kadar kötü olsa da Hakim’in yaşama olan direnci sayesinde başarılı olduk diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Yanık servisi çalışanları, hastanenin maskotu haline gelen Hakim’i pasta keserek uğurladı. CİHAN

Yorumlar