Minik rektör hayal etti, üniversite öğrencileri gerçekleştirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, temsili olarak Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın koltuğuna oturarak senato toplantısını yöneten minik Rektör Merve Arınç’ın talimatları yerine...

Google Haberlere Abone ol
Minik rektör hayal etti, üniversite öğrencileri gerçekleştirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, temsili olarak Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın koltuğuna oturarak senato toplantısını yöneten minik Rektör Merve Arınç’ın talimatları yerine getirildi. En büyük isteğinin, okul duvarının rengarenk boyanması olduğunu dile getiren Merve’nin bu hayali gerçek oldu. ÇÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği öğrenci ve akademisyenleri tarafından duvarlar rengarenk boyandı.

Hatırlanacağı üzere, Yüreğir Çukurova İlkokulu 4. sınıf Öğrencisi Merve Arınç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda temsili olarak ÇÜ Rektörlük makamına oturmuş ve üniversite senato toplantısını yönetmişti.

Senatörlerle uzun uzun sohbet eden Merve, öğrenim gördüğü Yüreğir Çukurova İlkokulu’nun bahçe duvarlarının rengarenk boyanmasını istemişti. En büyük hayalinin okul duvarının resimlerle süslenmesi olduğunu dile getirerek, Üniversitenin Resim Bölümü öğrencileri ve hocalarına, tüm duvarlara resim yapılması talimatı vermişti.

Merve Arınç’ın bu hayali, ÇÜ Rektör Yardımcısı Azmi Yalçın’ın desteğiyle gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü akademisyen ve öğrencileri, geçtiğimiz hafta sonu Yüreğir Çukurova İlkokulu’nu ziyaret ederek, boyama etkinliği yaptı. ÇÜ Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrencilerin de destek verdiği etkinlikte katılımcılar, ellerine boya ve fırçalarını alarak Yüreğir Çukurova İlköğretim Okulu’nun duvarlarını boyadı. Farklı desen ve figürler çizen üniversiteli öğrenciler, okulun iç ve diş tüm duvarlarını birbirinden güzel görsellerle süsledi.

CİHAN

Yorumlar