Minik Kerem'i Doktor İhmali mi Öldürdü?

Muğla'da okul bahçesinde düşüp başını yere çarpan ve hayatını kaybeden Kerem Şanlı'nın ailesi yanlış teşhis nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Minik Kerem'i Doktor İhmali mi Öldürdü?

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, mektep bahçesinde düşüp başını yere çarpan ve ailesi yönünden götürüldüğü hastanede evvela üşüttüğü söylenip, ilaç yazılarak gönderilen anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Kerem Şanlı, beyin kanaması teşhisiyle geçirdiği iki ameliyatın arkasından yaşamını yitirdi. Hüseyin- Gülden Şanlı çifti, çocuklarının ölümünde doktorların ve hastanenin ihmali olduğunu ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ÇOCUĞUNUZ BİR ŞEYİ YOK DİYEREK EVE GÖNDERDİLER

Göcek Deniztemiz İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Kerem Şanlı, geçen 21 Ekim'de, okulun bahçesinde anası ve öğretmenin gözü önünde düşüp, başını yere çarptı. Can hayliyle biraz ağlayan Kerem, daha sonra arkadaşlarıyla oynamaya devam etti. Okul çıkışında eve giden çocuk kusmaya başlayınca anası 36 yaşındaki Gülden Şanlı yönünden Göcek Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Buradaki muayenin arkasından iddiaya göre, çocuğun bir şeyi bulunmadığı söylenip, kusma devam ederse teşkilatlı bir hastaneye götürülmesi önerildi. Bunun üstüne Şanlı, oğlunu da alarak eve döndü. Ancak, bir kaç saat sonra oğlunun tekrar kusması üstüne anne Şanlı, Fethiye hususi Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne götürdü.

BEYİN KANAMASI TEŞHİSİ KONULDU

Buranın acil servisinde çekilen röntgenin arkasından pratisyen doktor İ.A.'nın çocuğun üşüttüğünü belirtip, boğazındaki şişliğin de bademciklerinden kaynaklandığını söyleyerek, ilaç yazdıktan sonra çıkarlarını gönderdiğini ileri devam eden Gülden Şanlı, şunları anlattı:

'Akşam evde de kusma şikayetinin devam etmesi üstüne 112 Acil Servisi'i arayıp, ambulans istedik. Tekrar Fethiye hususi Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne gittik. Burada çekilen tomoğrafi neticesinde bu kere beyin kanaması tanısı konulup, Kerem ertesi gün ameliyata alındı. Ameliyatın arkasından hummalı bakıma alındı. Ancak, zorunda değişiklik olmaması üstüne tekrar çekilen tomoğrafi neticesinde kananmanın devam ettiği saptama edildi. Aynı gün ikinci kez ameliyata alındı. Ancak, ikinci ameliyat neticesinde da bir değişiklik olmayınca oğlumu İzmir Ege Üniversitesi'ne sevk ettiler. Ambulans hastanenin girişinde kaza yaptı. Burada 20 dakikalık bir beklememiz oldu. Hastaneye geldiğimizde ise doktorlar, geç kalınmış bir olay olduğunu belirtip, Kerem'in beyin ölümün gerçekleştiğini lakin gene de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 6 gün sonra Kerem'i kaybettik.'

İHMAL İDDİASIYLA ŞİKAYETÇİ OLDULAR

İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin arkasından cenazesi yakınları yönünden tahsil edilen Şanlı, 29 Ekim'de Göcek Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çocuklarının ölümünde doktorların iri ihmali olduğunu ileri devam eden çamaşırhane işleten 44 yaşındaki Hüseyin Şanlı, benzeri Gülden Şanlı ile ihmalleri olduğunu ileri sürdükleri Fethiye hususi Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'nde görevli doktorlar meselesinde Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Sağlık Bakanlığı'na şikayetçi oldu.

KAZANIRSA OĞLUNUN ADINA SAĞLIK OCAĞI YAPTIRACAK

Oğlunun gözgöre kıyasla yaşamını kaybettiğini ileri devam eden gözü İhtiyar baba Baba Hüseyin Şanlı şunları söylediBenim evladım gitti. Belki art getiremem lakin diğer anne ve babaların canı yanmasın, çocukları ölmesin. Sonuna kadar, Kerem'in ölümüne sebep bulunan doktorlar ve hastane yetkilileriyle yasal savaş vereceğim. Haklarında tazminat davası açacağım. Eğer bu davaları kazanırsam, alacağım parayla da oğlum hesabına sıhhat ocağı yaptıracağım.

İki çocuklarından bir tanesini kaybetmenin acısını yaşayan anne Gülden Şanlı da, Oğlumuzu gözlerimizin önünde ihmal neticesinde öldürdüler. Cesedini elimize verdiler diyerek, ağladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık Şanlı'nın ölümüyle ilgili tahkikat başlatırken, Fethiye hususi Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Başhekim Opr. Dr. Murat Aynacı şu izahatyı yaptı:

Hasta bize ilk şekilde geldiğinde yapılan tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmamış. Başında kırık falan da yoktu. Ailesinin beyanı da düştüğüne dairdi. Hasta tıpkı gün saat 01.50'de hastanemize tekrar giriş yapmış, servislere yürüyerek gitmiştir. Tomogrofi neticesinde beyin kanaması tanısı konularak tıpkı gün arasında iki ameliyat yapıldı. Ameliyat sonrasında durumunun ciddiyeti sebebi ile İzmir'e sevki yapıldı. İhmali bulunan varmı bulunmaz mu, bunun için biz de burada lüzumlu çalışmayı başlattık. Konu adli makamlara da intikal etti. Ailesine taziye dileklerimizi iletiyoruz

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar