Minik Ecesu'nun ailesi şikayetinden vazgeçti

Sirkeci'de otomobillerinin feribottan denize düşmesi sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yıllaz'ın ailesi, şikayetinden vazgeçti. Minik Ece Su'nun içinde bulunduğu otomobili kullanan annesi ya da ailesinden hiç kimse duruşmaya katılmadı.Sirkeci'd

Google Haberlere Abone ol
Minik Ecesu'nun ailesi şikayetinden vazgeçti

Sirkeci'de otomobillerinin feribottan denize düşmesi sonucu hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su Yıllaz'ın ailesi, şikayetinden vazgeçti. Minik Ece Su'nun içinde bulunduğu otomobili kullanan annesi ya da ailesinden hiç kimse duruşmaya katılmadı.

Sirkeci'de Sadabat isimli feribottan denize düşen otomobil içinde bulunan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ile 65 yaşındaki anneannesi Şaziye Güleren'in ölmesine ilişkin davanın duruşması İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, üç tutuksuz sanıktan kazaya neden olan Sadabat isimli feribotun kaptanı Erkan Atalay İm, avukatları ile birlikte katıldı. Diğer sanıklardan çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar ise duruşmaya katılmadı.

AİLE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Olay sırasında hayatını kaybeden minik Ece Su'nun ailesinden ya da ailesini temsil eden avukatlardan duruşmaya kimsenin katılmaması dikkat çekti. Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, Yılmaz ailesinin şikayetlerinden vazgeçtiğini ve davadan feragat ettiklerine ilişkin bir dilekçeyi celse arasında mahkemeye sunduklarını açıkladı.

"KAPTANIN EKRANINDAN BİR ARACIN DENİZE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜM"

Daha sonra da olay zamanında aynı feribotta görevli başmühendis Muhammet Bayraktar, tanık sıfatıyla ifade verdi. Harem'den geldikten sonra araç ve yolcuları indirdikten sonra Sirkeci'de bekleyen araç ve yolcuları feribota yüklediklerini belirten Bayraktar, "Bütün araçlar yüklendikten sonra kapak üzerinde araç olmadığını gördüm ve makineleri kontrol etmek için yerime geçtim. Bu sırada gemi hareket etti. O sırada Atalay kaptanın önünde bulunan ve araçların yüklendiği alanı gösteren ekrana baktığımda kapak üzerinden bir aracın denize düştüğünü gördüm." diye konuştu.

Kendisine yöneltilen soru üzerine 'Yüklemenin tamamlandığı ve hareket etmeye hazır olunduğuna' ilişkin NETA diye tabir edilen siren sesini duymadığını belirten Bayraktar, "NETA sesi benim görevim olmadığı için verilip verilmediğini duymadım. NETA sesi verildiğinde kaptan hareket verir. Ancak gemiler birbirinin yanına yanaştığında diğer gemiden verilen NETA (Siren sesi) bulunduğunuz gemiden de duyulabilir. Kazanın ardından Atalay kaptan, olay yerine bakmamı ve ilgilenmemi istedi. Araç yükleme kapağının üzerinde insanlar meraklı gözlerle denize bakıyorlardı. Güvenlik tedbiri amacıyla alanı boşalttırdım ve kapağı da kapattırdım." dedi.

Feribota araç yüklenmesine ilişkin kamera görüntülerinin incelenmesi için bilirkişi görevlendirmesine karar verilen duruşma, 30 Ekim 2014 tarihine ertelendi. CİHAN

Yorumlar