Minik 112 Projesi uygulamaya konuldu

Rize Sağlık Müdürlüğünce başlatılan projede, il merkezinde bulunan ilköğretim 4.

Google Haberlere Abone ol
Minik 112 Projesi uygulamaya konuldu

Rize Sağlık Müdürlüğünce başlatılan projede, il merkezinde bulunan ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personeller tarafından Minik 112 Projesi uygulanıyor.

İl merkezinde bulunan 30 ilköğretim okulunda verilen eğitimler Paramedik Duygu Yolcu ve Tuğba Gaygusuz ile Acil Tıp Teknisyeni Gülsüm Aslan ve Berna Kopal tarafından veriliyor. Öğrenciler, proje kapsamında, 112 ne zaman aranmalıdır?, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli?, 112 acil hattının arandığında nasıl konuşulmalı? gibi birçok sorunun cevabını öğrendi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Talaş, Sağlık Bakanlığı’nın okullarda uygulanmak üzere başlattığı bu projenin son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerle, toplumumuzun geleceğini olumlu olarak şekillendireceği muhakkak. Sunumda da belirtildiği gibi 112, diğer hizmet kaynaklarımız doğru kullanılırsa etkinliği ve verimliliği artacaktır. Bu noktada Eğitimin fert ve toplum bazında ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu görüyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. CİHAN

Yorumlar