Minibüsçüler mahkeme kararı uygulamasının sonraya bırakılmasına tepkili

Denizli Hat Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Ceylan, verdikleri hukuk mücadelesini kazanmalarına rağmen uygulamada belediyenin zorluk çıkardığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Minibüsçüler mahkeme kararı uygulamasının sonraya bırakılmasına tepkili

Denizli Hat Minibüsçüleri ve Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Ceylan, verdikleri hukuk mücadelesini kazanmalarına rağmen uygulamada belediyenin zorluk çıkardığını söyledi. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ceylan, Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın hat güzergâhlarıyla ilgili olarak Denizli Belediyesi’ne karşı davayı kazanmasına rağmen kararın uygulanmasının seçimden sonraya bırakılmasına tepki gösterdi.

Kooperatif Başkanı Ceylan, yaptığı açıklamada belediyenin 2012 yılındaki minibüs güzergâhı değişikliğiyle üyeleri olan Pamukkale Üniversitesi, Fakülte Çamlık, Tekkeköy ve 1200 Evler duraklarının hukuk mücadelesi başlattığını hatırlattı. Yaklaşık 17 ay süren bu mücadeleyi Denizli İdare Mahkemesi’nin kararıyla kazandıklarını belirterek, “Bilirkişi raporlarıyla trafik yoğunluğunun minibüslerden değil, paralı otoparklardan kaynaklandığı belirtilmiştir. Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti mahkemesinin verdiği karardır. Denizli Belediyesi’nin ulaşım master planı olarak yaptırdığı projenin taraflı olduğu, projenin içinde geçen Turex ibareleri mahkeme önünde delillendirilmiştir.” dedi. Ulaşım master planı yapılırken hiçbir minibüsçü esnafının görüşünün alınmadığını ileri süren Ceylan, “Güzergâhlarımız bir gün önce tebliğ edilip değiştirilmiştir. Borcu olan, kredisi olan esnafımız zor duruma düşmüştür. Hattâ 1200 Evler durağından bir arkadaşımız, borçları yüzünden kendini asmıştır. Denizli halkının ulaşım özgürlüğü kısıtlanarak, vatandaş otobüslere mahkûm edilmiştir.” diye konuştu. 1998 yılından 2012'ye kadar 679 olan minibüs sayısının, 84 adet plaka satışından sonra 763’e düştüğünü, bu kadar minibüsün trafik yoğunluğu oluşturamayacağını, ilde 380 bin özel araba olduğunu belirtti.

Ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen Denizli Belediyesi ile görüşme yaptıklarını ve çözüm önerilerine bir sonuç alamadıklarını aktaran İbrahim Ceylan, şunları kaydetti: “Halen durak levhaları dikilmediği için yoğunluk oluyor. 2. Ticari Yol’daki paralı otoparklar minibüs duraklarını işgal ettiği için minibüsler, yolun ortasına indiriyo. Biz mahkemenin verdiği kararın uygulanmasını istiyoruz. Bize dediler ki, ‘Mahkeme kararını hemen uygulamayın. Seçim sonrasına kadar müsaade edin. Seçimden sonra düzenlenecek.’ Mahkeme kararını elimize almışız, bunu uygulamamak suçtur. Neden 20 gün bekleyelim?” CİHAN

Yorumlar