Milyonlarca liralık vurgun yapan şüpheliler 5 yıldızlı otelde yakalandı

Çeşitli şehirlerde fabrika ve iş yerlerinden çaldıkları çekleri sahte kaşelerle cirolayıp piyasaya sürerek milyonlarca liralık haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen 5 şüpheli İstanbul'da kaldıkları 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca liralık vurgun yapan şüpheliler 5 yıldızlı otelde yakalandı

Çeşitli şehirlerde fabrika ve iş yerlerinden çaldıkları çekleri sahte kaşelerle cirolayıp piyasaya sürerek milyonlarca liralık haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen 5 şüpheli İstanbul'da kaldıkları 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı. Çalıntı çok sayıda çekle yakalanan şüphelilerden A.Y.R.'nin 2001 yılında yapılan hayali ihracat ve naylon fatura soruşturmasında adının geçtiği öğrenildi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasının kasasından 2 ay önce yaklaşık 15 milyonluk çekler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Olayla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında jandarma, çok yönlü çalışma yaptı.
Çek hırsızlığını gerçekleştirdiği öne sürülen A.Y.R. ve 4 şüpheli İstanbul Taksim'de kaldıkları 5 yıldızlı otelde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerle birlikte milyonlarca liralık çalıntı çekler ele geçirildiği iddia edildi.

Sakarya'ya getirilen şüphelilerin, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Adana ve bazı şehirlerde çok sayıda çek hırsızlığı olayına karıştıkları öne sürülüyor. Şüphelilerin şimdiye kadar 20 milyon liranın üzerinde çalıntı çekleri sahte kaşelerle cirolayıp piyasaya sürdükleri öne sürülüyor.

Soruşturmada gizlilik kararı bulunurken şüphelilerin sorgularının devam ettiği belirtildi. Şüphelilerden A.Y.R'nin 2001 yılında yapılan hayali ihracat ve naylon fatura soruşturmasında adının geçtiği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar