Milli tekvandocu hep şehit olmak istemiş

Mısır'ın Luksor şehrinde düzenlenen uluslararası tekvando şampiyonasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın babası Erdal Akbalık, “Şehitlik mertebesine ulaşmak isterdi, istediği oldu.

Google Haberlere Abone ol
Milli tekvandocu hep şehit olmak istemiş

Mısır'ın Luksor şehrinde düzenlenen uluslararası tekvando şampiyonasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın babası Erdal Akbalık, “Şehitlik mertebesine ulaşmak isterdi, istediği oldu.” dedi.

Türkiye'yi temsil eden milli tekvandocu Akbalık müsabaka sırasında hayatını kaybetmiş, dün toprağa verilmişti. Babası, oğlunun kazandığı madalyaları ve tekvando kıyafetini yatağındaki fotoğrafının etrafına serdi. Seyithan’ın koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen Akbalık, ilaçlarını kullandığını fakat genel olarak ilaç sevmediğini belirtti: “İlacını kullanıyordu. Zaten ritm bozukluğu sürekli olmuyordu, arada oluyordu. Seyithan’ın o gün ilaçlarını kullanıp kullanmadığını bilmiyorum. Akşam konuştum oğlumla, ilacını al kullan dedim. İlacını kullanmadan çıkma maça dedim. O da, 'Tamam baba.' diye cevap verdi. Abdest al, iki rekat namaz kıl, öyle çık maça Allah sana yardım eder. dedim. Sesi iyiydi, neşeliydi. Güzel maç çıkarmış son ana kadar.”

Oğlunun dopingden korktuğu için fazla ilaç kullanmadığını vurgulayan Erdal Akbalık, “Maçlarda yapılan kontrollerde bir sorun çıkmaması için ilaç içmeyi fazla sevmiyordu. Bir yeri ağrırdı, kolay kolay ağrı kesici bile içmezdi. Kalp ritm bozukluğu sürekli olmazdı. En son bir buçuk ay önce olmuştu. Hastalığını federasyon bilmiyordu, kendisi de kimseye söylemiyordu, yani hastalık değildi zaten. Doktor, herkeste ritm bozukluğu bulunur diyordu ama suçlu aramaya gerek yok burada.” şeklinde konuştu. Akbalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam kendilerine telefon ettiğini de aktardı: "Sağolsun, Başbakanımız aradı, ‘Bütün desteğimizle arkanızdayız. O da bizim evladımız, canımız.’ dedi."

'EN BÜYÜK HAYALİ, TEKVANDO ANTRENÖRÜ OLUP SALON AÇMAKTI'

Oğlunun devamlı ailesini düşündüğünü dile getiren baba Akbalık, “En çok istediği, olimpiyat şampiyonu olmaktı. Zaten olimpiyat maçlarında hayatını kaybetti. Tekvandoyu bırakınca en büyük hayali, tekvando antrenörü olup salon açmaktı. Bize ev alıp daha sonra evliliği düşünüyordu. Askerliğini erteledi hep, önce bizi düşünüyordu ama nasip olmadı.” diye konuştu.

'HEP ŞEHİT OLMAK İSTEMİŞTİ'

Oğullarının şehit sayılmasını istediklerini belirten Erdal Akbalık, “Şehitleri gördüğünde annesine, hep askerde şehit olmak istediğini söylerdi. Şehitlik mertebesine ulaşmak isterdi, istediği oldu.” dedi. Oğlunun küçükken çekingen tavrından sıyrılması için tekvandoya kendisinin başlattığını ifade ederek, "Ondan sonra bu spora aşkla bağlandı. Hızla yükseldi ve başarılara imza attı." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar