Milli Eğitim Müdürlüğü'ne AB projelerinden 260 bin TL hibe desteği

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 yılı AB projeleri bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Müdürlüğü'ne AB projelerinden 260 bin TL hibe desteği

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü 2013 yılı AB projeleri bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, AB projeleri kapsamında yürütülen 20 projeyle kurumun 260 bin TL hibe desteği elde ettiğini söyledi.

Okullar tarafından hazırlanan 6 Comenius, 7 LDV ve 1 Gurndtvig projeleriyle de AB’den 400 bin Euro hibe desteği alındığını aktaran Alkan, elde edilen bu gelirlerin eğitim faaliyetlerinde kullanıldığını belirtti.

AB projeleri kapsamında yürütülen çalışmaları anlatan Alkan, “2013 yılında Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu 6 proje var ve projelerimizin bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam etmekte. Ayrıca okullarımızın paydaş olduğu ve içerisinde yine Milli Eğitimin de bulunduğu 14 projemiz var, bunlar da yine devam etmekte.” dedi.

Yürütülen projelerin isimlerinde açıklayan Alkan şunları kaydetti: “Okuyan Okullar Okuyan Maraş, Yemekte Denge Eğitimi, AB ve Yerel Projeler Sözleşme Yönetimi, Twinning Yaygınlaştırma Projesi, Mutlu Aile Cüzdanı, Yeşil Dünya. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamındaki Emniyetle Geleceğe Yürüyen Edeler projesi okullarımızda uygulanmış ve projeye Müdürlüğümüzce destek verilmiştir.”

Alkan, şehirde okuma yazma bilmeyen kişi sayısının düzenlenen kurslar sayesinde 100 binden 40 bine düştüğünü ifade etti.

CİHAN

Yorumlar