Milletvekili Yurttaş: Manisa organik zeytinde marka olacak

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın organik zeytinde marka olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yurttaş: Manisa organik zeytinde marka olacak

AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın organik zeytinde marka olacağını söyledi. Yurttaş, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile birlikte Köprübaşı ilçesinde organik zeytin üreticiliği yapan İlhan Sarı’ya ait çiftliği ziyaret etti.

Milletvekili Yurttaş, burada yaptığı konuşmada bölgede organik zeytin üretimi konusunda çiftçilerin çalışmalarını devam ettirdiğini söyledi. Bu çiftliklerde üretilen zeytinlerde hiçbir kimyevi madde kullanılmadığını, çalışanların özel eğitime alınarak bilgilendirildiğini ifade etti. CBÜ bünyesindeki Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortak çalışmalar yürüteceklerini dile getiren Yurttaş, merkezin ildeki bütün üreticilere hizmet vermediğini kaydetti. Amaçlarının ilde iyi zeytin ve ilaç niteliğinde, en üstün kalitede yağ üretimi olduğunu belirterek, “Ülkemizde zeytinyağı tüketimi 2 litre, Avrupa ülkelerinde ise 20 litre civarında. En sağlıklı yağ, zeytinyağı. Zeytinyağı, kalp krizlerini önlüyor. Bu yüzden ilimizde organik zeytinyağı üretimine çok önem veriyoruz. Manisa’yı organik zeytinde marka haline getireceğiz.” dedi.

Vali Savaş ise, “Üniversitemiz, bilimsel çalışmalar yaparken halkımızın ihtiyacı olan ar-ge çalışmalarına da önem veriyor. Özel sektörle işbirliği yapıyor. Bu işbirliğinin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar