Milletvekili Ünüvar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ameliyata benzetti

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ameliyata benzeterek, hastanın masada kalmasının istendiğini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Ünüvar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ameliyata benzetti

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ameliyata benzeterek, hastanın masada kalmasının istendiğini ileri sürdü. Ünüvar, Halk Bankası, kentsel dönüşüm ile altın ihracatı ve vatandaşlık işleri ile ilgili 3 operasyonun aynı anda yapılarak ülke gündeminin değiştirildiğini ifade etti.

Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti 60. İl Danışma Kurulu’nda konuşan Milletvekili Necdet Ünüvar, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu bir ameliyata benzetti. Birbiriyle ilişkisi olmayan 3 konuya yönelik operasyonun aynı anda yapıldığını iddia eden Ünüvar, “Doktorlar, ameliyatlık birden çok durumunuz olursa, diyelim ki burnunuzda bir eğrilik, karaciğerinizde bir, diziniz de menisküsle ilgili bir problem var. Doktorlara gidersiniz, 3'ünden de ameliyat olmanızı söyler. Daha sonra anestezi uzmanı ile görüşürsünüz, onlar size şunu önerirler; Hasta için 3 ameliyatı da aynı anda çıkarmak cazip gelebilir. Ancak doktorlar, 'Sizin bünyeniz, 3 ayrı operasyonu kaldırmaz' diyerek, 3 operasyonu aynı anda yapmaz. Çünkü doktorlar hastanın geleceğinin sağlıklı olmasını düşünür. Ama bu operasyonu yapanlar, bir tanesi Halk Bankası, biri kentsel dönüşüm, diğeri de altın ihracatı ve vatandaşlık işleri ile ilgili 3 operasyonu aynı anda yaptılar. Türkiye'nin gündemi bir anda değişti. Sanki 10 yılı aşkın bir zamandır, bu ülkeyi bir yerden bir yere getiren bu iktidar değilmiş gibi. Hakikaten bir algı oluşturmaya çalıştılar. Aslında yapılan bir algı operasyonudur." dedi.

Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de, 17 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvete yönelik gerçekleştirilen operasyonu ülke ekonomisine yapılmış en büyük operasyonlardan biri olarak değerlendirildi. Bu operasyon ile Türkiye’nin en büyük bankalarından birine darbe vurulduğunu ileri süren Erdinç, operasyonların bir oyundan ibaret olduğunu iddia etti.

Programa, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun ile partililer katıldı. CİHAN

Yorumlar