Milletvekili Bal: Erdoğan’a diktatör diyenler haklı çıktı

Kütahya Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenlerin haklı çıktığını artık ilkokul talebelerinin sorguya çekildiğini ve artık Türkiye’nin tek adamlığa gidişinin izlendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Bal: Erdoğan’a diktatör diyenler haklı çıktı

Kütahya Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenlerin haklı çıktığını artık ilkokul talebelerinin sorguya çekildiğini ve artık Türkiye’nin tek adamlığa gidişinin izlendiğini söyledi. Bal, "30 Mart'ta diktatörlüğe giden bir rejime tamam mı, devam mı kararı verilecek" dedi.

Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenleri haklı çıkaracak gelişmelerin olduğunu belirtip, ülkenin tek adamlığa gidişinin izlendiğini belirterek şunları söyledi: “İlkokul talebelerine sorulan sorular var. Artık diktatör diyenleri haklı çıkaracak şekilde ilkokul talebeleri bile artık sorguya çekiliyor. Onlardan bilgi alınmaya çalışılıyor. Yada bir gazetede görüldüğü gibi Atatürk mü? Başbakan mı? Atatürk bu ülkenin kurucusudur. Kimsenin tek elinde olmadığı gibi alay etme, hakaret etme lüksü de olamaz. Yani yavaş yavaş tek adamlığa doğru gidişi beraberce seyrediyoruz.”

“30 MART'TA DİKTATÖRLÜĞE GİDEN BİR REJİME TAMAM MI, DEVAM MI KARARI VERİLECEK”

Milletvekili Bal, 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin adeta genel seçim yada referandum edasında geçtiğini belirterek; “Şuanda genel seçime gidiliyormuş gibi, referanduma gidiliyormuş gibi bir hava var. Ne yapacaksınız? Vatandaşlarımız baskıya, müdahaleye, tacize, kutuplaşmaya tamam mı? Devam mı? Diktatörlüğe giden bir rejimde tamam mı? Devam mı? Bunun kararını verecekler. Eğer AKP’ye oy verirlerse medyaya, yargıya müdahale ederek çok iyi yaptınız, 10 bin polisi oradan oraya savurarak çok iyi yaptınız. Canınızın istediği gibi yargıçları savcıları oradan oraya göndererek çok iyi yaptınız. Madem hukukta masumiyet karinesi var, önce aklan da gel. Daha dün ödüllendirdiğini gururlandığın polise, jandarmaya MİT’e müdahale etme. Bunlar senin değil milletin kurumlarıdır anlamına gelecek. Ben hemşehrilerimizin bu seçimlerde neye evet, neye hayır diyeceklerini bir defa daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.”

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEMEK LAZIM”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında hakarete varan söylemlerini de değerlendiren Bal, miting meydanlarına kefenle gelenleri de değerlendirdi. Bal; “Mitinglerde çok ağır hakaretlerle insanları diğer insanlara düşman hale getirecek ağır ithamlar ortaya konuyor. Sülük deniyor. Vampir deniyor. Yalancı peygamber deniyor. Aslında anayasal bir suç işleniyor burada. Toplumun bir kısmı ötekileştiriliyor” ifadesini kullandığı açıklamasına şöyle devam etti: “Ötekileştirilen insanlara karşı kötü davranması için teşvik ediliyor. Bu anayasal bir suçtur. Bir taraftan demokratikleşme paketi hazırlanırken bir taraftan ağzınıza gelen her türlü küfür etmek normal midir? Kendilerine sıra geldiği zaman masumiyet karinesi diyorlar. Defalarca davalar açılmış, aklanmış insanlara siz paralel diyorsunuz. Kefenle mitinge geliyorlar. Türkiye savaşa girdi de benim mi haberim yok. Kime karşı kefen giyiyorsunuz. Alevi olsun, Sünni olsun, Müslim olsun, gayri Müslim olsun kimseyi ötekileştirmemek lazım.”

“ÖLÜRSEM ŞEHİT OLURUM CENNETE GİDERİM”

AK Parti Kütahya Milletvekili Dr. Soner Aksoy’un kendisine ‘Bu partide siyaset yapmak ibadettir, ölürsem şehit olurum, cennete giderim’ söylemlerinin olduğunu işaret eden Bal; “Bu partiyi sattın, yemek yediğin kaba şöyle şöyle yaptın diye aile üyelerim dahil herkese küfrettiler. Bunlar hem maneviyatçı geçiniyor, hem diyor ki bu partide siyaset yapmak ibadettir. Ölürsem şehit olurum, cennete giderim diyorlar. Bu ilden seçilen vekillerden birisi söylüyor. Buradaki vekilimiz Soner bey defahatle söyledi. Burada siyaset yapmak ibadettir, ölürsem şehit olurum, cennete giderim. Bu zihniyeti sizin vicdanlarınıza havale ediyorum. Ağızlarına gelen en ağır küfürleri yapıyorlar. Bunu da ben yine hemşehrilerimize havale ediyorum. Onlardan davacıyım. Aynı zamanda da vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. Bir tarafta maneviyatçıyız diyorlar bir taraftan da ağır hakaretler ediyorlar” ifadelerini kullandı.

ŞERİF YILMAZ İNSANLARI KUCAKLIYOR MU? KUTUPLAŞTIRIYOR MU?

Valilerin Cumhurbaşkanı gibi olduğunu, devleti temsil etmek yerine partiyi temsil ettiklerinin altını çizen Bal, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın davranışlarını da eleştirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Valiler devleti temsil etmek yerine partiyi temsil ediyorlar. Valilik makamı Cumhurbaşkanlığı gibidir. Siz tüm siyasi partilere aynı mesafede kucaklayıcı olmalı. Parti il başkanı gibi değil. AKP canı sıkıldığında mağduriyete sarılır. Tek parti döneminde Valiler il başkanlarıydı. Şuan nedir valiler. Şuan ki Kütahya valisi nedir. Nasıl davranıyor. Kucaklıyor mu kutuplaştırıyor mu? Şerif bey insanları kucaklıyor mu kutuplaştırıyor mu? Kütahya’da başkan olmak için bir toprağı TÜRGEV’e verilmesinden bahsediyorlar. Ben bunu kimseye yakıştırmıyorum. O kadar iddia duyduk o kadar müdahale gördük ki buna şaşırmıyorum. Hemşehrilerimizin dikkatli olmasını tavsiye ediyorum.” CİHAN

Yorumlar