'Milletin yazdığı destan' kitaplaşıyor

Taksim Meydanı'nda "Millet destanını yazıyor" sloganıyla açılan ve vatandaşların 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin duygu ile düşüncelerini yazdığı anı defterleri kitap haline getirilecek

Google Haberlere Abone ol
'Milletin yazdığı destan' kitaplaşıyor
Taksim'de, vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin duygu ve düşüncelerini yazmaları için açılan 27 anı defteri, Beyoğlu Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek.

Beyoğlu Belediyesi, darbe girişiminin ardından, vatandaşların yaşadıklarını aktarması için "Millet destanını yazıyor" sloganıyla Taksim'de anı defterleri açtı.

Anıların sığmadığı defterlerin sayısı bir süre sonra 27'ye ulaştı. Okuyanların zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı anılar, gelecek nesillere ışık tutması için Beyoğlu Belediyesi tarafından kitaplaştırılacak.

Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetlerinde vatandaşların kendilerini ifade etmek istediklerini gördüklerini söyledi.

İnsanların siyasetçiler gibi sahnede konuşmasının zor olduğu ancak yazmalarının daha kolay olacağından hareketle "Millet destanını yazıyor" sloganıyla meydanlarda anı defterleri açtıklarını belirten Demircan, vatandaşların defterlere günlerce yaşadıklarını ve hislerini yazdıklarını ifade etti.
 

Yorumlar