Mihrali Bey Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

Kars şehir merkezine havaalanından girişi sağlayan ve 6 kavşağın kesiştiği Mihrali Bey Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Basında yer alan haberler üzerine çalışmalar, 2011 genel seçimleri öncesi dönemin Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un...

Google Haberlere Abone ol
Mihrali Bey Köprüsü'nde sona yaklaşıldı

Kars şehir merkezine havaalanından girişi sağlayan ve 6 kavşağın kesiştiği Mihrali Bey Köprüsü'nde sona yaklaşıldı.

Basında yer alan haberler üzerine çalışmalar, 2011 genel seçimleri öncesi dönemin Ulaştırma Bakanı Habib Soluk'un 'Paranız hazır projeyi hazırlayın ihaleyi yapın' demesiyle başlamıştı. Köprü çalışmalarını inceleyen AK Parti Kars milletvekilleri Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan köprünün 10 gün içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

Mihrali Bey Köprüsünün Kars'a değer katacağını ifade eden Arslan, "Havaalanından başlayarak şehir merkezine gelen, Gaffar Okan Bulvarı, İsmail Aytemiz Bulvarı, Ardahan yolu diyebileceğimiz Hüseyin Atak Bulvarı ve bütün bu dört yol şehrin önemli giriş arterleri. Gerçekten şehrin çehresini değiştiren, Kars'ı adeta şehir hüviyetine kavuşturan bu yollar. Bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğüne müteşekkiriz." dedi.

'KARS YOLLARINA ATILAN ASFALTA 20 YIL EL VURULMAYACAK'

Milletvekili Arslan, Kars'ta yollara dökülen asfaltın son tabakası olan aşınmaz asfaltın atılmasıyla yaklaşık 20 yıl tekrar bu bölgelere el vurulmayacağını iddia etti. Arslan, "Bu sadece Kars için değil bölgemiz için de belki bir ilk olacak. Bir asfalt dökülecek ki o asfalta 20 yıl boyunca tekrar dokunulmayacak." şeklinde konuştu.

Karayolları Bölge Müdürünün kendilerine ilave ödenek ihtiyaçlarının olduğunu söylediğine de değinen Arslan, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki özellikle Kars’a yapılan yatırımlarla ilgili ilave ödenek bulma konusunda biz bugüne kadar sıkıntı yaşamadık." diye belirtti.

CİHAN

Yorumlar