Midyat’ta vatandaşlar elektik kesintileri yüzünden resmi kurumları bastı

Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşlar yaşanan elektik kesintileri münasebetiyle başta Dedaş olmak üzere, belediye ve kaymakamlık binasına baskın düzenleyip tepki gösterdi, saatlerce yaşanan elektik kesintilerinin bir an önce son bulmasını...

Google Haberlere Abone ol
Midyat’ta vatandaşlar elektik kesintileri yüzünden resmi kurumları bastı

Mardin’in Midyat ilçesinde vatandaşlar yaşanan elektik kesintileri münasebetiyle başta Dedaş olmak üzere, belediye ve kaymakamlık binasına baskın düzenleyip tepki gösterdi, saatlerce yaşanan elektik kesintilerinin bir an önce son bulmasını istedi.

DEDAŞ işletme Şefliği’ne gelen kalabalık grup, burada bazı camları kırdıktan sonra, Arıza Bakım Onarım Birimi'ne geçti. Burada yaşanan arbedede, polis biber gazı kullanırken, bir polis memuru başından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Güvenlik güçleri tarafları sakinleştirmeye çalışırken, göstericiler yaşanan elektik sorununun giderilmesini istedi. Burada bulunan araçlara ve kurum tabelaları taşlandı. Bir gösterici her gün 6 saat elektriklerin ve Ramazan ayında buzdolaplarına sakladıkları gıdaların bozulduğu, 800 haneli mahallenin perişan olduğunu ileri sürerken, kalabalık grup belediyeye yürüme kararı aldı.

“GÜNDE 6 SAAT ELEKTRİK HANGİ HUKUKİ GEREKÇEYLE KESİLİYOR”

Arıza şefliği önünde açıklamada bulunan AK Parti İlçe Başkanı Avukat Melih Güneştan, “Olayın sebebi elektrik kesintileri, bu Ramazan sıcağında, 45 derece hava sıcaklığı var, insanların elektriğini günde 6 saat hangi gerekçeyle kesiyorlar bilmiyoruz. Elektrik hizmeti veriyorsun, kaçak elektrik kullanıldığından bahsediyorsun, kaçak kullananı tespit et. Kaçak kullananın elektriğini kes. Her gün sabah 3, akşam 3 saat elektrikleri kesiyorlar, hangi hukuksal gerekçeyle kesiyorlar.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, daha sonra Midyat Belediyesi’ne yürürdü. Belediye binasını basan grup, ‘Başkan İstifa’ şeklinde sloganlar atarken, güvenlik güçleri burada da grubu sakinleştirmeye çalıştı. Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun makamında olmadığını öğrenen öfkeli grup, bu kez kaymakamlık binasına yürüdü.

Kaymakamlık binasında üst düzey güvenlik önlemi alan polisler, olası bir saldırıya karşı giriş ve çıkışlarda etten duvar ördü. Vatandaşları kanuna aykırı davranıştan uzak olması gerektiğine uyaran polisler ve göstericiler arasında yapılan görüşmelerde, göstericilerin yanına Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu geldi. Bu sırada tansiyon biraz yükselince göstericiler arasından seçilen 5 kişi ve belediye başkanı Nasıroğlu, kaymakamlık makamına geçti.

Yapılan görüşmelerin arından, kalabalık grup mahallelerine dönerken, yaşanan olaylarda başından ağır yaralanan polis memurunun tedavisi Midyat Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar