Midyat Yüksekokulu Uygulama Anaokulu'na büyük ilgi

Daha önce 'Kadın Sığınma Evi' olarak kullanılan ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde hizmet vermek üzere eğitim binasına dönüştürülen Uygulama Anaokulu büyük ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Midyat Yüksekokulu Uygulama Anaokulu'na büyük ilgi

Daha önce 'Kadın Sığınma Evi' olarak kullanılan ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde hizmet vermek üzere eğitim binasına dönüştürülen Uygulama Anaokulu büyük ilgi görüyor. Midyat Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin, okul öncesi eğitim çağındaki çocukların özelliklerini tanımalarına, uygulama ve staj yapmalarına imkan sağlayan Uygulama Anaokulu'nun kontenjanının dolduğu öğrenildi.

2013-2014 öğretim yılında faaliyete giren Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) Uygulama Anaokulu’nda eğitim-öğretim faaliyetlerinin planlanan şekliyle devam ettiğini ifade eden Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, 3-4 ve 4-5 yaş grubu olmak üzere iki ayrı sınıfta uygulanan eğitim programının Kur'an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Bilgisayar, Satranç ve İngilizce gibi derslerden oluştuğunu söyledi. Derslerin alanında uzman branş öğretmenleri tarafından verildiğini belirten Demir, “Çocukların gelişim hızının ve öğrenme potansiyelinin en hızlı olduğu okul öncesi dönemde okulumuzda verilen eğitim ile çocukların sosyal, duygusal, motor, bedensel, bilişsel ve dil gelişimlerine büyük ölçüde destek sağlıyoruz.” dedi.

Yarıyıl kapanış programında başarı belgelerini alan çocuklar için düzenlenen etkinlikte konuşan (MYO) Müdürü Demir, branş dersleriyle çağın gerektirdiği becerilerle donatılmış bireyleri yetiştirmeyi amaç edindiklerinin altını çizerek, Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgilerle de sağlam bir manevi temel oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısıyla sağlıklı bir beslenme modelinin uygulandığı Uygulama Anaokulu'nda öğrencilerin yaptığı ront gösterisi, okudukları dua ve ilahiler davetli velilerden alkış aldı. CİHAN

Yorumlar