Midyat, Ramazan'da elektrik kesintisi sorunuyla boğuşuyor

Mardin’in genelinde yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmalarına Midyatlı muhtarlar tepki gösterdi. Son on günde yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmaları Ramazan ayına denk gelmesi tepkilerin dozunu arttırdı. Bölgede bir çok yerde...

Google Haberlere Abone ol
Midyat, Ramazan'da elektrik kesintisi sorunuyla boğuşuyor

Mardin’in genelinde yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmalarına Midyatlı muhtarlar tepki gösterdi.

Son on günde yaşanan elektrik kesintileri ve dalgalanmaları Ramazan ayına denk gelmesi tepkilerin dozunu arttırdı. Bölgede bir çok yerde yol kesme ve benzeri eylemler yapılırken, Midyat bulunan mahalle muhtarları sorunu Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’na taşıdı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Nasıroğlu, DEDAŞ’a gidip orada tepki göstermektense basın yolunu tercih ettiklerini söyledi. Nasıroğlu "Oraya gitmektense, bağırmaktansa, çağırmaktansa, burada kendi kendimize yorum yapalım. Basın aracılığıyla hem kamuoyuna duyuralım hem Mardin’deki, hem Ankara’daki yetkililere duyuralım. Sonuçta bu Midyat’ta 3-5 günden bir haftadan beri su olmamasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de elektrik kesintisidir yani. Bu kesinti her yerde var, merkezde var, bütün beldelerde var, diğer ilçelerde var. Birde Ramazan olduğu için de su etkiliyor. Herkesin aklına su geliyor.” ifadelerini kullandı.

"SAHİPSİZ MEMLEKET KALMIŞIZ"

Mahalle muhtarlarından Talip Gürbüz, "Elektrikle ilgili muhatap bulamıyoruz, milletvekillerimiz başta olmak üzere. TEDAŞ’ı arıyoruz, şefle görüşemiyoruz, gidiyoruz telefonunu istiyoruz kimse telefonunu vermiyor, yani muhatap yok. Sahipsiz memleket kalmışız. Birde diğer ilçeler gibi, diğer iller gibi KAÇAK yapsaydık bunlar başımıza gelmezdi. Elektriğimiz düzenli gelecekti. Biz uzu gibi paralarımızı düzenli ödüyoruz." dedi.

Onarımı yılan hikayesine dönen sokak lambalarının bir türlü yapılmadığını ileri süren Gürbüz, "Sokak lambaları yok, bazı yerlerde gündüz yanıyor, bazı yerlerde gece yanmıyor çok karışık çok. Bazen tam iftar saatinde elektik kesiliyor. Başta milletvekillerimizden şikayetçiyiz, bu sorunu gidersinler vatandaşla ilgilensinler. Benim diyeceğim bu kadar."şeklinde tepkisini dile getirdi.

"DEVLET BİZE MERHAMET ETSİN"

Köy muhtarlarından İsmail Erkan ise "Biz diyoruz devlet bize merhamet etsin elektriğimiz düzenli gelsin, günde 2 saat üç saat diyor tark kesiliyor. Tam sahur zamanı diyor tark kesiliyor, biz mağduruz yani, bölge mağdurdur. Bunun giderilmesini istiyoruz. Bunun yüzünden pompalar yandı, televizyonlar yandı yani bir köy değil iki köy değil hepimiz mağduruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar