Midyat Kaymakamı Bingöl: Başımı dik tuttunuz

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarına göre Midyat'ın Mardin’in ilçeleri arasında 8.

Google Haberlere Abone ol
Midyat Kaymakamı Bingöl: Başımı dik tuttunuz

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarına göre Midyat'ın Mardin’in ilçeleri arasında 8. sıradan 1. sıraya yükselmesiyle ilgili Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Mardin’de başımı dik tuttuğunuz için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

TEOG değerlendirme toplantısı Hükümet Konağı Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, şube müdürleri, lise, ortaokul, ilkokul, anaokulu müdürleri ve merkeze bağlı köy okul müdürleri katıldı. Toplantıda kazanılan başarıdan dolayı tüm eğitimcileri tebrik eden Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Midyat’ın Mardin’in 10 ilçesi arasında Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarına göre birinci olmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.

Kaymakam Bingöl şunları söyledi: “Hep başarılarımızın artması için hep çaba göstermemiz gerektiğini söyledik. Bu gün açıklanan istatistik bizleri gerçekten çok memnun etti. Başta milli eğitim müdürümüz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize ben çok teşekkür ediyoruz. Demek ki bir işle ilgilendiğimiz zaman onun karşılığını fazlasıyla aldığımız oluyoruz. Bu gün gelinen nokta yeterli mi? Kesinlikle değil, biz artık Midyat olarak Mardin’i değil Türkiye deki en iyi ilçeyi hedef alacağız. Bu başarıyı inşallah devam ettireceğiz. Bu ilçede enler değil, genel bir eğitim seferberliği istiyorum. Sadece sivrilerin göz önünde olduğu, kaymakamın onlara ödül verdiği bir eğitim sistemi istemiyorum. Biz eğer bu çocukları ailelerinden emanet almışsak, eğer çocuk sabah saat altıda okula geliyorsa, annesi ve babasıyla geçirdiği vakitten çok daha fazlasını bizimle geçiriyorsa kesinlikle bizim bu çocuklara annesinden babasından daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Eğitim derken, benim de dahil, Milli Eğitim Müdürümün de dahil herkesin eğitim için konuştuğu ve konuştuğumuzda okuma yazması olmayan bir öğrencinin olduğu bir ortamda yüreğimizin bir kenarının sızladığı bir hayat istiyorum.”

"MARDİN’DE BAŞIMI DİK TUTTUNUZ"

Eğitimdeki hedefin büyük olması gerektiğini işaret eden Kaymakam Bingöl, “Mardin’e gelen bir memur ‘Benim çocuğumun eğitimi için benim tayinimi Midyat’a çıkartın’ demediği müddetçe biz kendimizi başarılı saymıyoruz. Bu anlamda da yeni hedefimiz bu, yeni idealimiz bu. Bunun için de bu gün alınan sonuç çok çok sevindirici. Hepinize tek tek yürekten teşekkür ediyorum. Benim Mardin’de başımı dik tuttunuz için, bu anlamda gerçekten göğsümü kabarttınız.” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman da yaptığı konuşmada başarıdan dolayı tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Toplantı, okul müdürlerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.
CİHAN

Yorumlar