MHP'li Gündüz: Esnafımızı dükkan sahibi yapacağız

MHP Şahinbey Belediye Başkan adayı Burhan Gündüz, AKP Belediyesi’nin Gaziantep Eski Garaj esnafını kandırdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Gündüz: Esnafımızı dükkan sahibi yapacağız

MHP Şahinbey Belediye Başkan adayı Burhan Gündüz, AKP Belediyesi’nin Gaziantep Eski Garaj esnafını kandırdığını söyledi. Gündüz, ilk öce vatandaşlara dükkanların kura ile verileceğini, daha sonra ise açık ihaleye çıkarılarak vatandaşın mağdur edildiğini ifade etti. Gündüz, "Gaziantep esnafının arasındaki sosyal barışı bozdular. Dükkanları alan da almayan da birbirleriyle konuşmuyor. Satın alma gücünün üstünde fahiş fiyatlar konuldu. Göreve geldiğimiz 31 Mart sabahında esnafın alım gücünü aşmayacak fiyatlar koyarak, esnafımızı dükkan sahibi yapacağız." dedi.

ESNAFIN MAĞDURİYETİ GİDERİLEMEDİ

Belediye tarafından Karataş bölgesine inşa edilen dükkanların 800 bin liraya ihale yapılarak satıldığını esnaftan öğrendiklerini kaydeden Gündüz, esnafın ciddi mağduriyet içinde olduğunu ifade etti. Gaziantep şehir merkezinde bulunan Eski Garaj esnafının bu yılın sonunda dükkanlarını terk etmek zorunda kalacağını ancak fiyatların yüksek olmasından dolayı hala yeni dükkanlarını alamadıklarını belirten Gündüz, AKP’li belediye başkanının esnafa verdiği sözü tutmadığını ve yaklaşık 800 esnafın mağdur olduğunu ifade etti. Konuya büyük öfke duyan Ekrem Özel isimli bir esnaf, "5 yıl ödemesiz sonraki 10 yıl boyunca ödemeli yapılacağı söylemelerine rağmen biz bu yılın sonunda iş yerlerine geçeceğiz. Biz daha hala dükkan alamadık. Dükkanlara geçer geçmez takside başlanacak. Esnafımız nasıl ödeyecek? 3 ay sonra taksitini ödeyemediği zaman dükkanı alacak. 200 bin liraya ihale açıp 800 bin liraya dükkanı sattılar. Esnafı birbirine düşürdüler." şeklinde tepkisini dile getirdi.

DÜKKANLARI ZENGİNLERE VERİYOR

50 senedir esnaf olduğunu söyleyen Mehmet Bütün, hala kirada olduğunu belirterek, "Dükkan almış değilim. 3 sefer ihaleye girdim üçünde de kaybettim. Rakibim paralı olursa ben nasıl ihaleyi kazanayım. Esnafa dükkan yaptım diyor, zengin kısmına dükkanları veriyor." diye konuştu. Muzaffer Erdem isimli bir esnaf da, kendi seçtikleri belediye başkanlarının esnafı mağdur ettiğini dile getirdi.

IMF’YE DEĞİL, ESNAFA SAHİP ÇIK

Fiyatların yüksek olmasından dolayı birçok esnafın daha yeni dükkanlara geçemediğini vurgulayan Nuri Kavgacı, dükkanları alan vatandaşların da arabasını sattığını, bankadan kredi çektiğini ve mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekti. Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’nun IMF’ye borç verebilirim sözlerini eleştiren bir sanayi esnafı, "Önce kendi esnafına, vatandaşına yardımcı ol. Esnafa diye yeni dükkanlar yaptı, ancak fahiş fiyatlarla dükkan sattı." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar