MHP’li Durmaz, Yozgat’ta doludan zarar gören tarım alanlarını inceledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ta dolunun zarar verdiği tarım arazilerinde incelemelerde bulundu, çiftçilerle görüşerek bilgi aldı.Durmaz, beraberinde MHP Yozgat İl Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Durmaz, Yozgat’ta doludan zarar gören tarım alanlarını inceledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat’ta dolunun zarar verdiği tarım arazilerinde incelemelerde bulundu, çiftçilerle görüşerek bilgi aldı.

Durmaz, beraberinde MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya ile tarım arazileri doludan zarar gören Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine geldi.

İlk olarak Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkgöz’ü makamında ziyaret eden Durmaz, daha sonra Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör ile bir araya geldi. Güngör’den doludan zarar gören tarım arazilerinin son durumu hakkında bilgi alan Durmaz, çiftçilerle birlikte tarım arazilerini gezdi.

Sarıkaya başta olmak üzere, Boğazlıyan bölgesindeki arazilerde zararın boyutlarının büyük olduğuna dikkat çeken Durmaz, ortaya çıkan zararın tespit edilerek, çiftçinin yaralarının sarılması için girişimde bulunduklarını söyledi.

Yozgat çiftçisinin durumunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından parti grup toplantısında dile getirildiğini hatırlatan Durmaz şunları söyledi: “Genel Başkanımız Sayın Bahçeli, Boğazlıyan ve Sarıkaya ilçelerinde binlerce tarım arazisinin dolu nedeni ile zarar gördüğünü bir an evvel çiftçilere yardım eli uzatılması gerektiğini ifade etti. Bizde bölgemizde yaşanan dolu zararı için bölgemizde çiftçimizle beraberiz. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına henüz zararın boyutları ortaya çıkmadan bir soru önergesi sunarak, bakanlığın dikkatini Yozgat’a çekmeye, çiftçinin yaraları sarılması için gerekli çalışmanın başlatılmasına vesile olmaya çalıştık. Aldığımız bilgiye göre yaklaşık 250 bin dekar ekili alanın zarar gördüğü tahmin ediliyor. Çiftçinin yaralarını saracak, içine düştüğü zararın önlenmesi adına her türlü girişimin ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör de ilçenin tarım arazilerinin büyük oranda doludan zarar gördüğünü belirterek, hasat dönemini büyük bir umutla bekleyen çiftçinin şimdi kara kara düşündüğünü, yaraların sarılması için devlete olan güvenlerinin her zaman tam olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar